SAKSEKRYSSET: Til tider var det i forrige uke stor forvirring blant bilistene som vanligvis trafikkerer Saksekrysset etter at vikepliktskiltene kom opp 19. august. Forvirringen til tross har det ikke blitt registrert noen alvorlige hendelser på stedet.

Går greit

– Det ser ut til at trafikken går greit og vi har ikke registrert noen uhell i Saksekrysset den siste tiden, sier politioverbetjent Hans Otto Salomonsen ved Tromsø politistasjon.

Ifølge Sten Jarle Jensen, trafikktekniker ved Byutvikling i Tromsø kommune, var ikke vikepliktsreguleringen en del av omreguleringen som ble vedtatt i 2008.

Bedre for bussen

– At krysset nå er vikepliktsregulert er på grunn av at vi ønsker og forbedre fremkommeligheten for kollektivtrafikken. Byutvikling har ikke mottatt noen henvendelser som har påpekt dette krysset som et problem, sier Jensen til iTromsø.

Den øvrige omreguleringen hadde som hensikt å legge bedre til rette for gående samt en oppstramming av krysset som før oppgraderingen var vanskelig med hensyn til gangfelt. Reguleringen tok også for seg andre kryss knyttet opp mot Saksekrysset.