– Men jeg er kanskje litt inhabil, ler bydelsrådslederen.

Det var nemlig han som først kom med ideen om en Hamnadag.

– Det var det første jeg foreslo da jeg kom inn i bydelsrådet for ti år siden. Jeg opplever at Hamnadagene har blitt en institusjon her i Hamna, sier han.

Les også: Boblende skumfest.

Aktiviteter

Fredag starter moroa med skumfest for barn i telt i skolegården på Hamna skole.

– Etter det tar vi teltene med oss ned i fjæra, og lørdag morgen har vi et fast opplegg med frokost til folket. Sentralt i Hamnadagene står også Hamnaløpet, der alt fra barn til eliteløpere kan delta, sier Sandberg.

På skolen blir det arrangert både bruktmarked og kafé, og ikke minst «Mesternes Hamnamester» for tredje året på rad.

– Siden flytter vi oss ned i fjæra igjen for familiegrilling og aktiviteter med båt og kajakk. På kvelden blir det plattdans, forteller Sandberg.

Les også: Full fart på Hamnadagen.

Gudstjeneste

Som avslutning på Hamnadagene blir det friluftsgudstjeneste i Hamnafjæra på søndag.

– Dette er tredje året på rad det blir friluftsgudstjeneste. Da er det Grønnåsen menighet som tar gudstjenesten sin med til Hamnafjæra. Etterpå blir det kirkekaffe og litt grilling, forteller Sandberg.

Ta bydelsquizzen for Hamna!

Vær

Han synes det er vanskelig å si nøyaktig hvor mange som deltar på Hamnadagene, men regner med at i hvertfall et par tusen er innom i løpet av helga.

– Hamnadagan betyr mye. Det snakkes mye om arrangementet og folk gleder seg. Vi har tidligere år forsøkt å gjøre sånn at det ikke kolliderer med Døgnvill, men i år krasjer vi med Rakettnatt. Det er så.

Sandberg forteller at det aldri er et problem å få Hamnadagene arrangert - plenty av hamnaværinger stiller opp som frivillige.

– Det er mange som hjelper til. Det er vi fra bydelsrådet, idrettslaget drifter kafeen og det er mange som er engasjert i Hamnaløpet.

Og en til faktor har alltid vært viktig for Hamnadagenes suksess:

– Vi har alltid godt vær under Hamnadagene!

PROGRAM: Bydelsrådsleder i Hamna, Ørjan Sandberg, kan fortelle om et fyldig program under Hamnadagan. Foto: Jon Terje Eiterå Foto: Jon Terje Eiterå
JUBILEUM: I år feirer Hamnadagan 10 år. Foto: Privat