Det er staten og fylket som skal betale for den nye veien, og saken vil derfor havne hos Samferdselsdepartementet. Mens flertallet av politikerne vil ha ny forbindelse via Håkøya, har Statens vegvesen anbefalt å bygge bru fra Langnes til Selnes.

Statssekretær Tom Cato Karlsen (Frp) i Samferdselsdepartementet vil ikke forskuttere saken.

– Det er helt vanlig at veivesenet og kommunen går for forskjellige løsninger. Mens veivesenet bare ser på hvordan man skal løse trafikksituasjonen, ser politikeren saken i et byutviklingsperspektiv, sier Karlsen til iTromsø.

– Samstemt

Torsdag var han i Tromsø for å få et innblikk i saken. Han besøkte også Håkøya for å se området det dreier seg om med egne øyne.

– Jeg har tro på at kommunepolitikerne og Statens vegvesen er samstemte når vi i departementet får saken på bordet, sier Karlsen.

Han mener Samferdselsdepartementet vil se på helheten når de skal vedta veiplanen fra Tromsøya til Kvaløya.

– Det handler om å velge det som vil være best for byen i tiden fremover. Da må man se på hvordan veiløsningen vil påvirke byutviklingen også, sier han.

Avventer

Han vil ikke røre prosessen før den presenteres for Samferdselsdepartementet.

– Vi må ta denne saken i riktig rekkefølge, sier han.

Byråd for byutvikling, Britt Hege Alvarstein (Frp) sier at de nå vil holde trykket oppe på saken.

– Nå skal vi hente inn synspunkter fra de berørte partene. Så må vi sammen med veivesenet finne ut hvordan Håkøyforbindelsen skal være, sier Alvarstein.