Tidligere i dag skrev Nordlys om Kirsti Tøndel som hadde mottatt brevet fra organisasjonen som kaller seg Kind-Hearted.

Organisasjonen sier de ønsker å samle inn klær og varer for fattige babyer og barn i Litauen.

- Hvis det er svindel er det en veldig stygg ting å spolle på at det er barn som trenger hjelp. Barn som sliter går jo rett inn i mammahjertet, sier Tøndel til iTromsø.

Ble ikke hentet

Kind-Heartet skriver i lappen at donasjonene bes settes utenfor huset, og at det da vil bli plukket opp før klokka åtte om morgenen.

Tøndel satte ut et par esker, men da de ikke var hentet innen klokka halv elleve tok hun dem inn igjen.

- Man blir på en måte sittende og stirre på dem fra huset, og til slutt blir man redd for at det kanskje kommer noen skumle folk, sier hun.

Hun la ut bilde av lappen Facebook og spurte om flere hadde fått lappen og om det kunne være lureri.

- Det er litt sånn google translate-norsk og rar ordlyd i lappen. Det lukter rimelig ugler i mosen, sier Tøndel.

- Ville ikke gitt penger

Innsamlingskontoret har oversikt over troverdige veldedige organisasjoner som opererer i Norge, de opplyser til Nordlys at de er skeptiske til Kind-Hearted.

- Blant annet har vi fått meldinger fra Stavanger. Der hadde en person gjentatte ganger varslet politiet om en varebil som ofte var sett i forbindelse med hundetyveri. En dag hadde den samme varebilen logoen til denne organisasjonen, sier leder Børre Hagen til Nordlys.

De har henvendt seg til Kind-Hearted for å få svar på en rekke spørsmål, og vurderer om de skal sette dem på en OBS-liste.

Organisasjonen er ikke registrert i de norske Brannøysundregistrene.

- Ikke profesjonelt

Ann Karina Sogge, leder for Kirkens Bymisjon i Tromsø, har følgende å si om saken.

- Min første tanke er at brevet er litt uvanlig formulert. Dette virker ikke profesjonelt, så jeg personlig ville ikke bitt på dette, forklarer Sogge, før hun legger til:

- Det er ikke noe bra med dette brevet, det er så uvisst hva de vil ha. Man skal dessuten ha respekt for de fattige og ikke bare la dem ta til takke med hva som helst. For å oppsummere reagerer jeg ikke positivt på dette brevet.