Styreleder Hans Kristian Hustad har fått med seg at Arbeiderpartiet har snudd og hva Kristin Røymo sa på nett-TV om hvorfor partiet snur om Tromsømarka. Han synes saken er vlitt altfor mye opphausset.

Har ikke hastverk

– Vi hadde forventet medieoppmerksomhet rundt planene, men det blir i groveste laget når Nordlys på forsiden skriver om at Benedict Schilbred Berg kan få milliardverdier. Det er så langt fra virkeligheten som det kan få blitt. Saken er tatt ut av alle proporsjoner, sier Hustad.

Selv om Arbeiderpartiet snur, mener han fortsatt at det 290 måls store prosjektet vest for Grønnåsen er liv laga. Han viser til kommunevalget om 14 dager og at ingenting er avgjort. Om det kan bli aktuelt å kreve noen form for erstatning dersom planene blir skrinlagt, vil han ikke spekulere i.

– Vi gjør ingenting overilt og ønsker å ha god dialog både med kommunepolitikerne og kommuneadministrasjonen. Vi tar det med knusende ro og lar situasjonen roe seg. Det er altfor tidlig å spekulere i utfallet. Vi har lang tidshorisont så vi har ikke noe hastverk, og det har ingen hensikt å reagere nå, sier Hustad.

Fortsatt mye friareal

Han er ikke overrasket over at det ble reaksjoner på byggeplanene som kan bety mellom 500 og 1.000 boliger. Samtidig mener han det blir plass til store friarealer også.

– Eiendommen er totalt på 1.000 mål og mesteparten forblir friareal for Tromsøs befolkning til evig tid, selv med utbygging. Det er ingen andre steder at Tromsømarka er så bred som her. Vi tar det med ro, registrerer hva som er sagt og skjedd, og tar saken opp til diskusjon når det har roet seg, sier styreleder hans Kristian Hustad.