– Det er bare 36 timer siden jeg ble latterliggjort på sosiale medier av en rekke fremtredende Ap-politikere. Nå snur partiet og gir meg rett, sier Jonas Stein.

Ifølge Stein er det for så vidt voksent gjort av Arbeiderpartiet og Kristin Røymo å gå tilbake på vedtaket.

– Det er ingen skam å snu. Men det viser til manglende politiske lederegenskaper at det blir gjort på denne måten, sier han.

Og fortsetter:

– Jeg vet ikke hva som er verst – at hun enten ikke har skjønt hva saken har dreid seg om når den er blitt behandlet i partigruppen – eller at hun ikke har visst hva saken har handlet om. Uansett så er det skremmende, sier han.

Han sier at det er viktig at velgerne nå ser hvilke partier som har en genuin interesse av å verne markagrensen på Tromsøya.

Hvorvidt Aps endrede ståsted vil få økonomiske konsekvenser for kommunen er for tidlig å si, mener finansbyråden.

Byråd for byutvikling, Britt Hege Alvarstein (Frp), sier at det vil være en krevende øvelse å få endret et lovlig fattet vedtak i kommunestyret.

Må konsekvensutrede

– Kommunestyret har fattet et vedtak som formelt betyr at vi skal konsekvensutrede utbygging på Sandnes-eiendommen. Det er en bestilling de har sendt til oss, sier Alvarstein.

Rent konkret betyr det at grunneierne har krav på at byrådsavdelingen setter i gang prosessen med å få konsekvensutredningen i gjenge.

Hun påpeker dog at det neppe vil være førsteprio å få startet arbeidet med Sandnes-eiendommen.

Kan komme reaksjoner

– Vi fikk inn en lang rekke endringer på kommuneplanens arealdel som vi må starte arbeidet med, og Sandnes-eiendommen vil neppe være noe vi starter med. Det er ingen hast, sier hun.

Hvorvidt det vil kunne komme økonomiske eller rettslige konsekvenser som følge av at kommunen – eventuelt – går tilbake på vedtaket vil hun ikke spekulere i.

– Det vil kunne komme noe etterspill, men det vil vi i så fall komme tilbake til om og når det skjer, sier hun.

BYRÅD: Britt HJege Alvarstein sier at det formelt sett kan bli vanskelig å få gjort om vedtaket om boligbygging på Sandnes-eiendommen. Foto: Ronald Johansen