I parkeringsanlegget til Sentrum Terasse ble det gjort innbrudd i fire biler natt til fredag. Beboer Hanna Røkenes (64) våknet til en telefon fra noen av de ansatte i Tromsø Parkering, som oppdaget hendelsen tidlig i morges.

– Vi har bodd her i elleve år og vi har aldri opplevd noe slikt. Jeg føler meg fortsatt trygg her, men det er litt guffent. Jeg regner med at styret vil vurdere noen sikkerhetstiltak for å forhindre at uvedkommende kommer seg ned i parkeringsanlegget, sier Røkenes.

Hærverk

Politiet fikk melding av Tromsø Parkering og var på plass i morges for å sikre spor i garasjeanlegget hvor opp mot 60 biler står parkert. Politiet har opprettet sak på forholdet der totalt fire biler og en garasjedør har blitt brutt opp med brekkjern. Ingen verdisaker er meldt stjålet.

– Det ser ut som hærverk, sier innsatsleder Jørgen Ahlquist.

Etterlot seg rot

Beboer Hanna Røkenes brukte morgentimene fredag på å rydde opp glasskår før bilen ble kjørt på verksted.

– Det var glass overalt. I tillegg til å knuse det ene vinduet har den eller de også rotet voldsomt i bilen. Alt som lå i hanskerommet var tømt utover og det virker som om de har lett etter noe. Vi har aldri verdisaker i bilen, så de forlot garasjen tomhendt, sier hun.

Tilfeldige biler

Hanna Røkenes registrerte at de fire bilene som var brutt opp hadde en tom parkeringsplass ved siden av. Det er både nye og gamle biler som har fått skader, deriblant en BMW, Subaru, Wolkswagen Passat og en Mercedes, som Røkenes eier.

– Det er mange biler i anlegget, men det var bare de fire bilene som hadde en ledig plass ved siden av som ble brutt opp. De trengte sikkert nok plass for å kunne holde på i fred. Dette er en helt klar forsikringssak og vi må belage oss på noen bilfrie dager, men det er kjedelig at noen tyr til slike skritt. Man blir oppgitt, sier Røkenes.

ETTERFORSKER: Politiet var på plass fredag morgen for å sikre spor. Innsatsleder Jørgen Ahlquist mener at det dreier seg om hærverk da ingen verdisaker er meldt stjålet. Foto: Ronald Johansen. Foto: Ronald Johansen
RASERT: Totalt fire biler ble rasert natt til fredag. Det var ansatte i Tromsø Parkering som oppdaget hærverket, og som meldte ifra både til politiet og bileierne. Foto: Ronald Johansen. Foto: Ronald Johansen