– Selv om kommunestyret har truffet sitt vedtak og sendt en bestilling til administrasjonen om saksbehandling, er vedtaket ikke rettslig bindende, sier byutviklingssjef Mette Mohåg.

Hun viser til at plan- og bygningsloven stiller krav til behandlingen, blant annet at sektormyndigheter skal få mulighet til å uttale seg og at saken skal ut til offentlig ettersyn for merknadsbehandling.

– At denne eiendommen skal legges ut til boligbygging har ikke vært lagt ut til allmennheten eller sektormyndighetene, og er ikke ferdigbehandlet. Vedtaket i kommunestyret er derfor ikke rettslig bindende, sier Mohåg.

Det er ikke gitt hva konklusjonen blir etter at utbyggingsplanene har vært konsekvensutredet og alle parter blitt hørt. Mohåg mener konklusjonen kan bli at det ikke tilrådes utbygging.

– Når alle berørte har uttalt seg skal merknadene behandles for å se hvilken betydning innspillene får. Så legges saken fram for politisk behandling. Det kan det hende at det blir et annet faglig vedtak enn det kommunestyret først vedtak.