Det sier Høyres ordførerkandidat Kristian Støback Wilhelmsen.

Ifølge ham har det han beskriver som vinglig fra Arbeiderpartiets side ført til at man må stille seg tvilende til partiets evne til å ha den politiske makta i Tromsø.

- Det hele viser at det absolutt er på sin plass å stille spørsmål ved om de i det hele tatt kan styre byen, sier Willhelmsen.

Selv er han godt fornøyd med at Ap nå snur i saken om Tromsømarka.

Garanterer byggestopp

- Det er posivivt, og jeg er glad for at det ordner seg for området.

Han har imidlertid registrert at Kristin Røymo - Arbeiderpartiets byrådslederkandidat - i etterkant har gått ut med påstand om at en stemme på Arbeiderpartiet vil styrke sjansene for å stoppe bygging i Tromsømarka.

– Med meg som ordfører vil det ikke, jeg gjentar, ikke bli bygget noe i Tromsømarka. Det er helt uaktuelt å bygge der, sier han.

Han mener at han - til forskjell fra Arbeiderpartiet - har ren samvittighet når det kommer til vern av Tromsømarka.

- Jeg har hele tiden vært motstander mot å bygge i Tromsømarka - og det har jeg signalisert helt siden jeg stilte som ordførerkandidat for Høyre. Og jeg stemte mot i onsdagens kommunestyremøte, sier han.

Uryddig situasjon

Han er kritisk til situasjonen som nå har oppstått - at det først er fattet et vedtak i kommunestyret som nå må gjøres om uten at det er avklart hvordan nettopp det kan gjøres.

- Det har oppstått en veldig uryddig situasjon. Jeg er ikke opptatt av å fordele skyld i etterkant, men benkeforslaget om å åpne for bygging av boliger på Sandnes-eiendommen kom fra Arbeiderpartiet.

Ingrid Marie Kielland, ordførerkandidat for SV, reagerer på Wilhelmsens uttalelser.

- Det er ganske drøyt å komme med en garanti mot det forslaget som hans egen gruppe fremmet og som halve gruppa hans stemte for. At Ap skal være den "store stygge ulven" alene blir ganske merkelig, sier hun.

Kielland forteller at det kom inn to like benkeforslag - ett fra Ap og ett fra Høyre, Venstre, Frp og Krf.

- Ap har helt klart gjort en dårlig vurdering, men de viser at de er snakkende til. Det var nødvendig og klokt av dem å snu, sier hun.