Etter at prosjektet ble lansert i fjor høst konkluderte byutvikling med at de ikke ville fremme reguleringsplanforslaget for Sjøkanten senter før utbygger gjorde omfattende endringer i planene.

– Slik prosjektet fremstår, gir det ingenting tilbake til omgivelsene, og det runde, høye bygget fremstår som et fremmedelement i området, mente byutvikling.

Ulike etasjer

Nå har arkitekten omarbeidet boligtårnet fra et rundt bygg til et firkantet bygg, og gjort om på skjermingen av utearealene og strandpromenaden.

– Omarbeidingen er en reaksjon på byutviklings omtale av bygget som «et fremmedelement». Vi antar at byggets runde form var en viktig grunn til at forslaget ble oppfattet som fremmed, skriver arkitekt Ole Einejord i arkitektfirmaet Code til byutvikling.

Den nye boligblokka har fem boliger per etasje, med leiligheter som varierer i størrelse fra 70 til 110 kvadratmeter. Bygget er delt opp i fire ulike typer etasjer.

Sjøpark og lekeplasser

Områdeprogrammet for Lanesbukt oppfattes av mange som utdatert, mener Code.

– Vi opplever at byutvikling ikke vil diskutere byggehøyden på faglig grunnlag, med utgangspunkt i fjernvirkning, boligkvalitet og skyggekast. Vi oppfatter det slik at det er flere som ønsker at forslaget inneholder et boligbygg på 12 etasjer og at forslaget ikke bryter med allmenn oppfatning av hva som er en riktig bygningstypologi og byggehøyde på tomta, skriver Einejord til byutvikling.

Sjøkanten senter består også av en 1.600 kvadratmeter stor sjøpark med strandpromenade, klimaskjerming av offentlig strandpromenade og offentlige benker. Uteoppholdsarealet er skjermet for vind og det er satt av plass til tre lekeplasser.

FORKASTET: Slik så det opprinnelige forslaget ut, med et rundt boligtårn ut mot sundet. Illustrasjon: Code Foto: Illustrasjon: Code