Lørdag formiddag hadde politiet i Tromsø familiearrangementet «Åpen dag» på politihuset. Her var det mange aktiviteter for barn og voksne. Blant annet kunne ungene sitte inne i politibilene, kriminalteknisk avdeling viste fram åstedsutstyr og lot deg ta fingeravtrykk, filmvisning og demonstrasjon med narkotikahund.

I tillegg var utrykningspolitiet til stede og hadde demonstrasjon av lasermåler og alkometer.

- Ser ut til å slå an

Blant de mange politifolkene på området finner vi påtaleleder Einar Sparboe Lysnes.

- Det ser ut til å slå an. Jeg er usikker på hva vi hadde ventet oss, men det er vel mellom 400 og 500 personer her nå, sier han like etter at de hadde åpnet. Når arrangementet er ferdig, kan politiet imidlertid opplyse om at det har vært nesten 900 mennesker innom.

Sparboe Lysnes forteller at «Åpen dag» er noe som blir arrangert over hele Norge.

- Det er en dag politinorge har satt av til å vise oss og hva vi gjør fram. Noen står på stand, men vi synes det er naturlig å vise fram det nye politihuset, sier Sparboe Lysnes.

For det er også lagt opp til omvisning inne i huset.

- Da skal vi ta med oss gjestene rundt, så får de sett på for eksempel skytebanen og arresten. Noen barn blir kanskje litt redde, men vi får fortelle dem på en ordentlig måte hva som gjør at noen innimellom havner i arrest, sier han.

Avslørte lure knep

Etter hvert fikk også de besøkende en demonstrasjon av hvordan hundepatruljen opererer når de søker et narkotika i en bil.

Hunden Igor snuste ivrig rundt under panseret på en bil, og markerte etter hvert som snuten hans oppdaget noe.

Igors eier kunne underveis vise hvor god snute hunden hans har. Igor kunne nemlig lukte narkotika som var gjemt i spraybokser, drikkeflasker og under bilpanser.

Det ble også demonstrert hvordan mange kriminelle gjemmer narkotika i uthulte brusflasker og spraybokser.

- Så nå kan dere gå igjennom gutterommet hjemme, spøkte politimannen.