Det har vært mye som skulle på plass i forkant av Rakettnatt, og dekorasjonene er blant annet noe som har skapt en del ekstraarbeid for arrangørene.

- Vi har laget oss selv mye ekstraarbeid da vi bestemte oss for å gå for planetdekorasjonene, men er veldig fornøyd med dem, sier daglig leder ved Rakettnatt, Katrine Blom.

Like ved scenen på Stortorget, midt på himmelen, henger nemlig en modell av solsystemet – i hvert fall mesteparten av det.

- Vi har mistet én planet, men det får bli opp til publikum å finne ut av hvilken det er som mangler. De er plassert slik at det skal se ut som universet, både med tanke på plassering i forhold til hverandre og på himmelen. Det er litt skjevt, men det må man være astrofysiker for å se, håper jeg, sier Blom.

Bærekraftig design

Rakettnatt var tidlig ute med å få til et samarbeid med et designteam og har jobbet sammen med dem fra starten av i fjor.

- Det er et veldig kompetent team bestående av arkitekter som har fått sammen dekoren. Det er et helhetlig tema, og fokus der har vært på at det skal være et bærekraftig design, forteller Blom.

Vil bli bedre

Og det at det skal være bærekraftig, er gjennomgående for det meste av dekoren.

- Det er ting som kan brukes igjen. Fatene vi har til servering, for eksempel, er komposterbare. Der jobber vi for og håper at vi kan bli enda bedre. Det er ofte at man legger store planer, og så blir det ikke så mye av det, sier Blom.