Lørdag kveld, litt etter klokken 21.30, fikk iTromsø flere tips om at et helikopter med lyskastere sirklet ved tindfoten i Tromsdalen.

Operasjonsleder ved Troms politidistrikt, Jøran Bugge, kunne fortelle at helikopteret letet etter to turgåere.

- Det er snakk om en mann og ei dame som har vært opp på Tromsdalstinden, men som gikk seg helt tom på vei ned. I og med at det har blitt mørkt ute nå, valgte vi å sende et helikopter for å hente dem ned. Det leter derfor etter turgåerne nå, forklarer Bugge klokken 21.45.

- Bratt og steinete

Søndag formiddag kan imidlertid Ole Morten Isaksen, vaktleder i Norsk folkehjelp, informere om at det hele endte med at folkehjelpa, ikke helikopteret, hentet ned de to personene.

- Helikopteret fikk ikke utført oppdraget sitt på grunn av værforholdene, så vi var en patrulje på 11 stykker som tok oss opp til turgåerne i går kveld, forklarer Isaksen.

Han kan fortelle at patruljen måtte ta seg helt opp til omkring 800 høydemeter i mørket før de fant de to.

- Det er bratt og steinete så høyt oppe på sommerruta. Når det er bekmørkt i tillegg ble det en forholdsvis barsk opplevelse, innrømmer Isaksen.

- Hun viste stort mot

Patruljen fra Norsk folkehjelp hadde med mat og drikke til de to turgåerne, som dermed fikk påfyll slik at de sammen klarte å ta seg ned fra fjellet.

- De to, en mann og ei kvinne, hadde gått fri for mat og drikke da vi møtte på dem i det bratteste henget opp mot Tromsdalstinden. Særlig kvinnen hadde gått helt tom for energi. Det har jeg opplevd selv et par ganger på tur, og det er ingen grei affære, medgir vaktlederen.

At vedkommende likevel klarte å ta seg ned fra fjellet for egen maskin sammen med patruljen fra folkehjelpa, mener Isaksen det står respekt av.

- Det var kjempetøft at hun klarte å bite tennene sammen. Hun viste stort mot i en vanskelig situasjon, påpeker vaktlederen, som opplevde en lang dag sammen med resten av patruljen.

- Vi var vel nede ved bilen klokken 04.00 i natt og en time senere var aksjonen formelt avsluttet.

Operasjonsleder hos Troms politidistrikt, Gaute Vådebu, bekrefter søndag ettermiddag at helikopteret måtte avbryte redningsoppdraget.