Den pakistanske motefotografen og stylisten Khawar Riaz er kjent - ikke bare i hjemlandet, men også internasjonalt - for arbeidet sitt, blant annet gjennom hans årlige turer. Hver sommer reiser han nemlig ut i verden for å finne nye, eksotiske steder å jobbe, og i år har valget falt på Tromsø.

- Dette er første gang en pakistansk fotograf kommer hele veien hit for å ta bilder - Norge og Tromsø er lite kjent i den delen av verden som jeg lever i. Jeg hadde lest mye om Tromsø på nettet, og bestemte meg derfor for å komme hit, sier Riaz. Hans årlige turer til utlandet har tidligere gått til ulike steder over hele verden - fra Spania og Praha til Dubai.

Hele teamet med

Og hva det var som var årsaken til at det ble Tromsø, er han helt klar på.

- Det er den fantastiske naturen. Jeg liker kysten så utrolig godt, sier fotografen, som egentlig ble invitert til Oslo, men som heller valgte å komme nordover.

- Jeg føler at dette er det egentlige Norge, sier Riaz. Han blir til i morgen, men planlegger en ny og større tur senere.

Med seg på reisen har han både manageren og teamet sitt, som blant annet består av to mannlige pakistanske modeller til photoshooten, som foregår på Skansen.

- Fjellene, havet og husene blir fantastisk fine på bildene. Denne arkitekturen er jeg veldig begeistret over, sier Riaz.

Typiske omgivelser

Til photoshooten på Skansen hadde han også fått med seg Tromsø-bosatte Åse Isabel Utsi (21) og Antti Luokkanen (30) som modeller med det typisk nordnorske og nordiske utseendet.

- Det er en veldig interessant opplevelse, sier Utsi, som har tatt noen modelloppdrag tidligere.

Bildene som blir tatt skal brukes i Ocular, Riazs eget magasin, der han ønsker å fortelle om Tromsø.

- Og motsatt også - mange forbinder Pakistan med elendighet og terrorisme som konsekvens av det negative mediebildet, men virkeligheten er en annen, forteller Riaz.

Det er familievennen hans, Memona Sarwar, som er eier av skjønnhetssalongen Memonas Beautyroom, som har gjort oppholdet praktisk mulig.

- Jeg har også sminket modellene. Det er veldig artig, for Khawar er så stor i Pakistan, sier Sarwar.

TYPISK: Antti Luokkanen, Khawar Riaz og Åse Isabel Utsi. Begge modellene fikk på dagens prøveseanse på seg tradisjonelle pakistanske klær og stilte opp til photoshoot på Skansen som grunnet i overkant dårlig vær og regn blir utsatt til i morgen. Foto: Daniel Lilleeng