Operasjonsleder i politiet Morten Augensen opplyser til iTromsø klokken 08.35 at de har beslaglagt førerkortet til bussjåføren.

- Vii mistenker vedkommende for uaktsom kjøring, og vi valgte å beslaglegge førerkortet hans også på det grunnlag av at vedkommende kunne satte andre i fare, sier Augenes.

Politiet opplyser også at rutebussen traff en lyktestolpe. Noe som betyr at sjåføren utgjorde skade på en annen sin eiendom.

- Videre etterforskning og avhør vil avgjøre om sjåførens førerkort vil bli beslaglagt for godt, sier operasjonslederen.

Sjekker bussen

Klokken var ti på halv åtte da politiet først ble varslet om hendelsen.

- Vi vet ikke hva som har skjedd, og vi har en politibil på vei dit nå. Det var få passasjerer i bussen, og vi har fått klar beskjed om at ingen skal være skadet, sier han.

Politiet opplyser at bussen har kjørt av veien i krysset mellom Malmvegen og Anton Borchs veg.

Det var busselskapet Nobina selv som ringte inn og varslet om hendelsen.

- Nå drar vi dit egentlig bare for å sjekke omstendighetene, sier operasjonslederen.

Kjørte i lyktestolpe

Driftssjef i Nobina, Magnar Nilssen, forklarer at bussen kom ned Anton Borchs veg, før den havnet i grøfta.

- Det er for tidlig å si hvorfor det skejdde, men bussen traff en lyktestolpe og har derfor pådratt seg materielle skader på frontruta og litt på siden av bussen, sier Nilssen.

Viking er på vei til stedet for å berge bussen. Troms Kraft er også varslet om lyktestolpen.

- Selv om det er snakk om noen skader på bussen, så kan vi i hvert fall være glad for at ingen passasjerer kom til skade, sier han.

- Nå er det viktigst at vi får sikret stedet, fjernet bussen så kan vi heller komme til bunns i saken senere, legger driftssjefen til.