I løpet av de siste ukene har iTromsø presentert flere av de nominerte i kåringen av byens vakreste hjem og forrige uke ble det trukket ut fem finalister.

Det er altså finalist nummer 3 som trakk det lengste strået, Veronica Nikolaisen (25) og Jonas Heggås Molund (28) med sitt rekkehus i Tromsdalen med tidløst design. De fikk totalt 1.078 stemmer. 254 stemmer forran andreplassen.

Det var et overrasket par som gikk frem for å ta imot vinnersjekken.

- Det var så mange sterke kandidater med i konkurransen, så vi hadde egentlig innstilt oss på at vi ikke kom til å vinne. Da vi ble ropt frem så trodde jeg nesten ikke på det, vi bruker nok litt tid på lande nå, sier Veronika Nikolaisen.

Ville egentlig trekke seg

Samme dag som avisa skulle komme innom hjemmet som nå er kåret til byens vakreste hjem, ville prisvinneren egentlig trekke seg.

- Jaa, jeg er ikke så veldig glad i oppmerksomhet, så jeg fikk litt kalde føtter. Men nå er jeg jo veldig glad for at vi ikke trakk oss. Det endte jo veldig bra, ler Nikolaisen.

Paret har fått mye oppmerksomhet fra både kjente og ukjente i tida etter at deres hjem ble presentert i iTromsø. I kveld har også telefonen fått kjørt seg varm.

- Jeg har utrolig mange tekstmeldinger, det er veldig artig at så mange har gratulert oss.

Nytt kupp til hjemmet

Paret har ennå ikke helt bestemt seg for hva de skal gjøre med pengepremien på 30.000 kroner, men det er ikke usannsynlig at det blir noe nytt til hjemmet.

- Vi har lenge snakket om å kjøpe oss en ny, fin godstol. Det blir kanskje det nå, sier hun.

Imponerte juryen

– Måten de har klart å forvandle forsvarsboligen på er en bragd. Boligen har mye personlighet, med en fin kombinasjon av moderne interiør, gamle skatter med affeksjonsverdi og spennende detaljer. De har møblert stuen godt uten at det blir for mye. Den fargerike veggen skiller seg ut og det hele fungerer veldig godt. Alt er gjennomført og den runde formen går igjen i de ulike rommene. Det virker som om alt i boligen har en mening, og at møblene i spisestuen er veloverveide kjøp med tanke på hvordan de ønsker å pusse opp kjøkkenet i fremtiden, utdyper juryen om boligen til paret.

Vinneren ble presentert under "Byutviklingsbadet" på Hålogland Teater.

- Da vi fikk ideen så var vi usikker på responsen fra leserne og om de torde å stille opp. Vi hadde liten grunn til bekymring. Denne serien har vist seg å bli tidenes klikkvinner på nett for iTromsø. Vi hadde et luksusproblem med så sterke kandidater at juryen hadde problemer med å velge ut de fem finalistene, innledet sjefredaktør Stig Jakobsen.

Vinneren får et gavekort på 30.000 kroner fra Kiil. I tillegg deles det ut seks gavekort på 1000 kroner fra Jekta og Ma Maison. Fire av dem går til de andre finalistene, og to av dem gis til to av dem som har gitt en stemme i konkurransen.

Etter at Veronica Nikolaisen (25) flyttet inn hos Jonas Heggås Molund (28) i Tromsdalen, har det skjedd betydelige endringer i den gamle Forsvars-boligen. Foto: Tom Benjaminsen