I sommer var selskapet på plass i Ishavsbyen. Det til tross for at gründer og administrerende direktør, Terje Aabakken, ikke hadde noen planer om å slå rot så langt nord. I dag er kontoret midt i Storgata ett av fem. Hovedbasen er på Moelv.

God kjemi

Ly-direktøren erkjenner at han ble tipset om nevnte Jørgensen og Morten Pettersen som begge hadde bred erfaring fra forsikringsbransjen. Da han ba om et møte, passet kjemien umiddelbart. Derfra til avtalene var i boks, gikk det bare få dager.

Nykommeren har fått en god mottakelse i bedriftsmarkedet. Så langt er det tegnet avtaler for millioner.

Jakter de beste

Porteføljeleder Bjørn-Gunnar Jørgensen legger ikke skjul på at han og kollegaen jakter de beste kundene.

– Det vi skårer på, er at kunden får en direktelinje til oss. Vi håndterer alt og etterstreber å ha så korte linjer som mulig. Det gir bedriftslederne klare tilbakemeldinger på – at det er årsaken til at de velger Ly, sier Jørgensen.

100 millioner

Han understreker at til tross for en egenkapital på beskjedne 80 millioner kroner, fem kontor og 25 ansatte, har Ly Forsikring allerede passert 100 millioner kroner i omsetning.

– Vi snakker om et aldri så lite eventyr, konkluderer Terje Aabakken. Etter at han sa opp banksjefjobben i Sparebanken Gruppen, brukte han to år på å utarbeide konsesjonssøknaden.

Kapitalen på plass

– Av de 45 investorene som ble kontaktet før oppstart, svarte 42 positivt. I løpet av rekordtid ble prosjektet fulltegnet og kapitalen var på plass.

Bjørn-Gunnar Jørgensen forteller at han underveis har fått mange spørsmål om sikkerheten til selskapet:

– Hver gang har svaret vært at så langt har ingen forsikringsselskap gått konkurs her på berget. Det skyldes ikke minst at Finanstilsynet holder bransjen i ørene. Det gjelder også Ly.

Stor tillit

– Vi er gitt stor tillit av eierne. Alle beslutningen blir tatt lokalt og så raskt som mulig. Det er noe konkurrentene sliter med – fordi beslutningslinjene er lange og langt unna Tromsø. Det er noe som gir oss en stor fordel – en fordel vi skal utnytte fullt ut, sier Jørgensen og legger til at han allerede jakter nye, dyktige folk som skal ta unna etterspørselen.