I årets utgave av "Det Norske Måltid" kan to tromsøværinger få æren av å ha «Norges beste mat».

Både Karl Alberth Hansen og Bert Joakim Wikström kan stikke av med seieren i Norges viktigste matpris.

Gikk videre med boknafesk

Hansen, som i 2013 kunne feire ti år med fisk og skalldyr i Karls Fisk & Skalldyr AS, forteller at det var svært gledelig å gå videre i den store matkåringen.

–  Det var veldig hyggelig for oss. Vi hadde to produkter inne og ett har gått videre.

Produktet de har gått videre med er skinn og beinfri Naturbokna torskefilet.

– Å bli delfinalist forteller oss at vi er på riktig spor med tanke på de produktene vi lager. Vi har en god gammeldags tradisjon med å lage boknafesk og det ligger veldig mye arbeid bak produktet fra fisken kommer til den er ferdig. Hele prosessen er et håndarbeid.

Kun to fiske-delfinalister

Hansen synes det er vanskelig å skulle spå egne vinnersjanser.

– Det er bare to som har fiskeprodukter på delfinalen i Trondheim, så vi får bare krysse fingrene og se. Det er veldig stort for oss å være delfinalist og det ville vært enormt om vi skulle vinne, sier Hansen.

Torskerogn

Hrogn AS fra Tromsø er også delfinalist i "Det Norske Måltid", og deltar i samme kategori som Karls Fisk og Skalldyr AS.

Dermed er begge delfinalistene fra fylket fra Tromsø kommune.

Hrogn AS stiller til delfinale med produktet torskerogn, Bottarga Borealis (Gadus Morhua).

Begge produktene deltar i kategorien Årets sjømat foredlet.

Hrogn AS deltar i delfinalen på Bergen Matfestival som går av stabelen 5. september.

Kan vinne 100.000 kroner

Av 150 produkter har 80 gått videre til delfinale.

Etter de tre delfinalene gjenstår 33 finalistene i "Det Norske Måltid" 2015. De er alle med i konkurransen om å bli Årets Matspire, en pris som har en verdi på 100.000 kroner.

Hansen deltar i delfinalen som går av stabelen i Mathallen i Trondheim 17. september. Daglig leder i Hrogn AS er Bert Joakim Wikström og bedriften deltar i delfinalen på Bergen Matfestival som går av stabelen 5. september.