Høyre går fram med 2,6 prosentpoeng, og når en oppslutning på 23,4 prosent på den siste meningsmålingen.

– Jeg føler at Høyre er i siget nå, og at de som har tvilt på oss har bestemt seg for at vi har gjort en god jobb og har gode løsninger for veien videre, sier Hilmarsen.

Med en slik oppslutning går partiet 12,6 prosentpoeng tilbake fra forrige valgresultat.

– I 2011 gjorde vi et «all time high» for Høyre i Tromsø, men går man litt tilbake, er en oppslutning på 23,4 prosent et godt resultat for oss.

SE GRAFIKK FRA FERSK PARTIMÅLING HER!

Trenger støtte

At den borgerlige alliansen kan bli avhengig av støtte fra flere sentrumspartier etter valget, er ikke noe byrådslederen vil gå dypere inn på.

– Vi går på valg som en borgerlig allianse, og gjorde det før valgkampen klart av vi styrket alliansen med KrF. Så må vi se an resultatet etter valget, og ta eventuelle forhandlinger da, sier Hilmarsen.

Limet i alliansen

Høyre og KrF er de eneste borgerlige partiene som går fram på meningsmålingen. Venstre faller fra 4,0 til 3,4 prosent, mens Frp går fra 11,8 prosent til 10,9 prosent.

– Det er Høyre som er limet i den borgerlige alliansen, og det er vi som har leder alliansen de fire foregående årene. De ulike meningsmålingene som presenteres i disse dager viser litt forskjellige resultater, men overordnet er det at den borgerlige siden styrkes sammen med sentrumspartiene. Det er vi selvsagt glade for, sier Hilmarsen.