– Min umiddelbare kommentar til meningsmålingen er at vi ser at folk i byen er klar for et maktskifte. Tallene på meningsmålingene varierer mye nå for tiden, men jeg synes det er tydelig at tromsøværingene ønsker seg et skifte i ledelsen, sier Røymo.

Tromsømarka

At meningsmålingen ble gjennomført midt i debatten om Tromsømarka, har nok slått noe ut på målingen, tror byrådslederkandidaten.

– Det viktigste for oss ble å si fra at dette var en feil fra vår side. Det er alltid vanskelig å snu, og det er ekstra utfordrende midt i en intens valgkamp, men det ble helt nødvendig.

Bredt samarbeid

Røymo er åpen for et bredt samarbeid for å sikre flertall etter valget.

– For meg er det viktig å ha en så bred politisk plattform som mulig i en styringsposisjon. Med en bred plattform vil også de vedtakene som fattes være fundert på en trygg grunn, sier hun.

SE GRAFIKK FRA FERSK PARTIMÅLING HER!

Røymo peker på at Ap har samarbeidet tett med Miljøpartiet De Grønne og Senterpartiet i opposisjonen.

– Jeg er overhodet ikke redd for at det blir for mange partier å samarbeide med, jeg mener tvert imot at det ligger en styrke i det. Opposisjonen har samarbeidet godt sammen, og vi evner å snakke sammen. Til syvende og sist er det valgresultatet som vil bestemme hvordan ting vil bli, og vi er åpen for å gå inn i gode forhandlinger hvis vi kommer i posisjon til det, sier Røymo.