Fra den 17. til den 27. september skal årets Forskningsdager gå av stabelen i Tromsø.

Årets tema er mat, forteller prorektor ved Universitetet i Tromsø, Kenneth Ruud, til iTromsø.

Felles for mange

- Mat er noe samtlige forskningsfelt hos har felles – selv om man ser på mat fra forskjellige ståsted. Det kan handle om mat, kultur, matsikkerhet, næring, politikk, biologi, kjemi og en rekke andre fagfelt, sier Ruud.

I alt ti forskjellige arrangementer vil være tilgjengelige for publikum, forteller han videre.

- Folk vil absolutt fine mye spennende forskningsstoff knyttet til mat på Forskningsdagene, sier han.

Flere institusjoner

Else Bottengård er prosjektleder for Forskningsdagene. Hun forteller at samtlige forskningsinstitusjoner i byen skal delta med populærvitenskapelige arrangementer og happenings.

- Det er universitetet som har hatt ansvar for å samle arrangementene, men de andre kunnskaps- og forskningsmiljøene bidrar også, forteller hun.

Blant arrangementene kan nevnes fotoutstilling, matteater, forelesninger om matsikkerhet og genmodifisert mat, mat som kulturbærer, og mat i et historisk perspektiv.

For de minste

Dessuten inviteres det til besøk om bord i Hurtigruta for frokost og foredrag, og om bord i forskningsskipet Johan Ruud som kommer tilbake til Tromsø etter tokt i Ishavet.

- Vi skal også samarbeide med Smakfestivalen, og dessuten ha et samarbeid med 4H på Holt med en matfestival for de minste, sier Bottengård.