Torsdag besøkte Arne Hjeltnes Tromsø og Tromsø Høyre.

De fleste kjenner kanskje Hjeltnes som en TV-personlighet fra blant annet serien «Gutta på tur», men i dag sitter han i Høyres sentralstyre. Sammen med byrådsleder Øyvind Hilmarsen og ordførerkandidat Kristian Støback Wilhelmsen besøkte de det nyoppstartede bryggeriet Graff Brygghus.

Vekst i Tromsø

Det borgerlige byrådet mener de har vært på å øke antall private nyetableringer i Tromsø, og det er noe de er glade for.

– Jeg liker de som satser! Man ser at det har skjedd en vekst i Tromsø, og dette er et bra tilskudd til næringslivet, sier Arne Hjeltnes til iTromsø.

Øyvind Hilmarsen og Kristian Støback Wilhelmsen er enige i at private bedrifter og såkalte «nisjebutikker» er viktig for byen.

– Vi vil tilrettelegge og si ja til slike saker, sier Wilhelmsen.

– Verdiskaping

Høyre-politikerne mener slike nyetableringer fører til verdiskaping, og at det derfor lønner seg å hjelpe folk å starte opp bedrifter.

– Vi ville øke det private næringslivet, og vi har lyktes etter at vi tok over i 2011. Vi ser en kraftig økning, og dette ønsker vi å videreføre, sier Øyvind Hilmarsen.

Martin S. Amundsen er bryggerisjef for Graff Brygghus. Han forteller at de investerte drøyt 2,5 millioner kroner i bedriften. Også han er enig i at det må skapes flere små bedrifter i Tromsø.

– Nisjebutikker må opp og fram i sentrum. Man må ha noe her som man ikke finner på Langnes, sier Amundsen.

Han mener selv at kommunen har vært behjelpelig i prosessen.

– Det er alltid knallhardt å etablere seg, uansett hvilken by man er i. Men Tromsø kommune har vært positiv og de har hjulpet oss mye, sier Amundsen.

Turisme og matkultur

Både Hjeltnes, Wilhelmsen og Hilmarsen ser til den økende turismen i Tromsø og økningen i mat- og drikkebransjen. At det er en sammenheng mellom disse to mener de er klart.

– Det er et godt miljø her i Tromsø for dem som velger å starte opp noe eget. Det er en veldig bra mat- og drikkekultur i byen, sier Hjeltnes.

– Mat- og drikkeprodusenter i Tromsø vokser fram. Det er bra at folk tør å satse, sier Hilmarsen.

Kristian Støback Wilhelmsen (H), Arne Hjeltnes (H), bryggerisjef Martin S. Amundsen og Øyvind Hilmarsen (H) var torsdag samlet hos Graff Brygghus for å se på en av de mange nyetableringene i Tromsø. Foto: Trond Tomassen
Arne Hjeltnes sitter i Høyres sentralstyre, og besøkte torsdag Tromsø for å hjelpe til i valgkampen. Foto: Trond Tomassen