Et av Tromsøs mest trafikkerte kryss, krysset der Bispegata møter Storgata sør i sentrum, blir stengt fra førstkommende mandag.

– Vi håper at vi bli ferdige i løpet av september, sier Knut Strand, prosjektleder for vann og avløp i Tromsø kommune.

Derfor skifter de

Krysset stenges fordi ledningsnettet i hele området skiftes.

– Vi er nødt til å gjøre noen koblinger i komlokkene der, forklarer Strand.

Samtidig er oppsiden stor for tromsøværingene når prosjektet på Storgatbakken er ferdig våren 2016. Da blir det vannbåren varme på fortauet fra Storgata og til Elvegata og en stor og bred vei.

– Det har tatt veldig lang tid og det har vært mye arbeid og komplisert, men så blir det veldig fint når det er ferdig, sier Strand.

Asfalt rekker de ikke legge i år, men de vil legge kaldasfalt/kunstasfalt i år for at veien opp Storgatbakken skal åpnes igjen før vinteren kommer.

– Bruk tunellen

Oppfordringer fra kommunen er i hvert fall klar: bruk tunellen.

For bilister som kommer kjørende fra fastlandet, vil veien mellom Verftsgata og Bispegata bli åpnet, mens en alternativ rute til fastlandet vil bli fra Grønnegata via Rektor Steens gata og ned Elvegata til bruhodet.

– Men tungtrafikken kommer seg ikke gjennom der. All tungtrafikk må bruke tunnelutløpet i Hansjordnesbukta for å komme til og fra Sør-Tromsøya, så det skal vi skilte godt, sier Strand.

Han erkjenner at det nok kan komme til å bli kaotisk i en periode og Strand sier han selv vil bruke tunellen.

– Ja, det blir nok det enkleste. Veien ved Rektor Steens gata er ikke veldig bred, så det er nok det enkleste, sier Strand.

Bussrutene blir ikke påvirket av veiarbeidet og vil gå som normalt. Så langt som det er mulig vil kommunen også legge til rette for adkomst til butikker og eiendommer.