Det store klatretårnet på over syv meter ruver høyt på Charlottenlund like bortafor den gamle fotballbanen.

Men høyden til tross. Klatretårnet er ikke farlig.

– Det er en av de mer sikre lekeapparatene som finnes. Tauene er solide og fanger opp, så man ramler aldri mer enn 1,8 meter, sier prosjektleder Henriette Jordheim.

Da iTromsø møtte delegasjonen fra kommunen og banken, som står bak finansieringen, ved Charlottenlund, var det opp imot 100 unger og lekte i det nye klatretårnet.

– Målet er å få unger i aktivitet og ut i naturen, sier Britt Hege Alvarstein (Frp), byråd for byutvikling.

Året rundt

Charlottenlund er i ferd med å bli en skikkelig aktivitetspark og neste år skal hele den nye parken stå ferdig.

– Vi er veldig glad for at banken har vært med og bidratt i dette delprosjektet til Tromsømarka. Målet er kort og greit å gjøre Tromsø til en bedre by å bo i. Charlottenlund får blant annet sandvolleyballbaner og petanquebaner og mye mer. Det skal bli et lite paradis som er like bra på sommer som på vinter, sier byrådsleder Øyvind Hilmarsen (Høyre).

Klatretårnet er et eksempel på et helårsapparat.

– Om vinteren vil det bli godt belyst. Vi ser også på muligheten for å få lyst opp selve tauene på vinterstid. Da vil det bli et virkelig glødende klatrestativ som brukes året rundt, sier Jordheim, som også legger til at de har lagt til rette for at alle skal få være med på leken.

– Det er en hengekøye tilknyttet for barn med spesielle behov og vi skal anlegge en trilbbar vei til klatrenettet så alle kan ta del i leken, sier prosjektlederen.

– Bolyst

Jan-Frode Janson, konsernsjef i Sparebanken Nord-Norge, er veldig glad for at banken har bidratt.

– Vi jobber med bolyst i Tromsø og landsdelen og dette er så til de grader et prosjekt som faller inn under det. Det er fantastisk å se hvor godt det allerede er tatt i bruk og det må jo være byens desidert største klatrestativ. Vi har et ønske om utvikling av landsdelen og at folk skal ønske å bo i Nord-Norge, da er det viktig at områdene rundt har tilrettelagt for aktivisering opp mot marka, sier Janson.

Prislappen for klatretårnet er på 650.000 kroner, som er bidraget fra banken.

Charlottenlund er viktig som en inngangsportal til Tromsømarka ifølge kommunen og Britt Hege Alvarstein gleder seg over samarbeidet.

– Guttene på bydrift i kommunen gjør en fantastisk innsats her i området og det hele er planlagt av Steinsvik arkitekter som er leid inn med sin kompetanse. Det er et godt samarbeid mellom det offentlige og det private, sier Alvarstein.

Klatretårnet har plass til mellom 200 og 250 barn på samme tid.