Junge Eliassen, som er ansvarlig redaktør for Gatemagasinet Virkelig, har skapt stort engasjement etter at han torsdag kveld postet en lengre status på Facebook.

Han oppfordrer folk til å støtte Røde Kors i deres arbeid for å hjelpe flyktninger i Syria. I skrivende stund har han fått over 800 likerklikk, 652 delinger og ikke minst så har over 800 personer bekreftet i kommentarfeltet at de har donert 200 kroner.

Hvis alle kommentarene er troverdige, så er det snakk om en sum på over 160.000 kroner.

– Hjertesukk

– Det er veldig hyggelig at så mange har delt og kommentert. Dette handler ikke om meg og min formidlingsevne, men jeg tror folk kjenner på den maktesløsheten som oppstår, sier Junge Eliassen.

– Statusen er rett og slett et hjertesukk. Vi opplever kanskje den største flyktningkatastrofen i vår levetid, sier han.

Les hele Facebook-statusen til Junge Eliassen her:

Faen:Akkurat som du ble litt lei av hele Syria-greia? Så jævlig langt unna. Ikke min bakgård, liksom. En helt for jævlig krig som raser på femte året. Verden ser en humanitær katastrofe uten sidestykke. Og vi…

Lokalt har vi valg om bymarka.

Nasjonalt har Johaug brukket hånda.

Mens jeg stikker hodet i sanden og venter stille til katastrofen i Syria går over av seg selv. Mens jeg venter på at kvinner og barn skal slutte å lide helt av selv, tar jeg opp mobilen.

Gjør det du og. Send en sms med FLUKT til 2272. Da gir du 200 kroner til Røde Kors.

Etterpå tar jeg en tur på toalettet mitt og skyller ned med rent drikkevann.

I dette kommentarfeltet vil jeg bare lese "done". Kom an.

– Stor giverglede

Nicole Portheim, informasjonsrådgiver i Røde Kors, forklarer at SMS-innsamlingen til Røde Kors ble startet 24. august og allerede det første døgnet fikk de inn over 1 million kroner.

– Vi ser som regel en stor giverglede når det har oppstått en naturkatastrofe. Vanligvis når det er politikk knyttet til kriser, så er det ikke fult så stor giverglede, men i dette tilfelle er det annerledes, sier hun.

Totalt har de fått inn 6,8 millioner kroner i denne innsamlingen.

– Vi ser at innsamlingen har økt jevnt og trutt, men det siden mandag har det steget veldig mye. Det er utrolig stor giverglede, sier hun.