Kontoret vil bidra til at HINAS, Helseforetakenes innkjøpsservice AS, får tettere samhandling og samarbeid med innkjøperne i det regionale helseforetaket.

- Vår målsetting med etableringa er å videreutvikle samarbeidet med de ulike fagmiljøene i regionene, sier administrerende direktør Harald I. Johnsen i en pressemelding.

Nye arbeidsplasser

HINAS har i dag hovedkontor i Vadsø, med avdelingskontor i Oslo. Stedlig leder Runar Rushfeldt Hanssen er allerede ansatt i Tromsø, og man er i ferd med å rekruttere ytterligere to prosjektledere som skal gjøre nasjonale anskaffelser i samarbeid med spesialisthelsetjenesten.

- Det er usedvanlig hyggelig at HINAS sammen må oss nå har opprettet kontor i Tromsø. Her blir det et godt arbeids- og fagmiljø, sa administrerende direktør Lars Vorland i Helse Nord RHF da han formelt åpnet kontoret.

Mer til pasientbehandling

Også eierdirektør Hilde Rolandsen i Helse Nord RHF var tilstede på åpningen. Hun sier deres mål med å samle innkjøperne i regionen har vært å hente ut et større potensial.

- Hvis man jobber systematisk, kan man oppnå store resutater. Målet er å bruke mer på pasientbehandling og mindre på innkjøp, sier hun.

HINAS skal fra 2016 lede et nytt nasjonalt innkjøpsforetak i spesialisthelsetjenesten. Administrasjonen og hovedkontoret skal være i Vadsø, men det er et uttalt mål å være tilstedeværende flere steder. Åpningen av kontoret i Tromsø er altså den første i rekken av flere.

- Etableringen i Tromsø er i henhold til vår strategi om å etablere avdelingskontorer i alle helseregioner, sier Johnsen.