Likevel kan man si at det viktigste budskapet ikke tilhørte verken høyre- eller venstresiden.

– Vi er opptatte av at folk bruker stemmeretten sin, sier LO-leder Gerd Kristiansen og peker på logoen på jakken.

Hun har drevet valgkamp over hele landet den siste tiden, men denne regntunge lørdagen kom hun hjem til sine egne, sånn rent geografisk sett.

Meningsmålinger

– Det skulle jo bare mangle at jeg ikke kommer til Tromsø også, sier hun med smil.

Selv om det kan være nærliggende å tro at hennes tilstedeværelse har noe med Tromsø Arbeiderpartis fall på meningsmålingene, understreker hun at det er en ren tilfeldighet.

– Jeg er ikke så opptatt av meningsmålingene. Jeg er opptatt av at folk står på og driver valgkamp inntil valgdagen. Vi ønsker å synliggjøre forskjellene på de partiene også får hver enkelt ta sitt valg, sier Kristiansen.

Maktskifte

Ronny Johansen, leder for LO Tromsø, legger ikke skjul på at de ønsker et maktskifte i byen.

– LO har jo fått kritikk for sin nærhet til Arbeiderpartiet, men vi ønsket å lage en markering for de partiene som deler de samme verdiene som oss, sier han.

Derfor var både SV, Rødt og By- og Landlista representert på markeringen sammen med det meste som kunne krype og gå på venstresida.

– Men selv om vi har et godt samarbeid med disse partiene jobber LO først og fremst for medlemmene våre, understreker Johansen.

Til tross for at samarbeidet værgudene var så som så, er Johansen godt fornøyd med oppmøtet.

– Det har vært bra så langt, men det blir nok enda bedre når Jørn Hoel og Steinar Albrigtsen med band skal spille. Det var jo tiltak til sammenstimling allerede da de hadde lydprøve, ler Johansen.

STEMMERETT: Gerd Kristiansen vil at folk skal benytte seg av stemmeretten, uansett hvem se dkulle foretrekke å stemme på.
FORNØYD: Ronny Johansen, leder for LO Tromsø og Kristine Larsen, nestleder, var fornøyde med oppmøtet på Stortorget.
UNDERHOLDNING: Torje Åsali Jensen og Aleksander Rindestu underholde massene, mens Ingrid Evertsen var konferansier.