Byrådet bestemt lørdag for å hjelpe til i flyktningkatastrofen ved å bevilge 100.000 kroner til Flyktninghjelpen. Kristin Røymo, byrådslederkandidat for Arbeiderpartiet i Tromsø, mener byrådet bør gjøre mer.

– Det er supert å gi midler til Flyktninghjelpen, men det er ikke nok. Vi er nødt til å ta imot syriske flyktninger til Tromsø også. Mens byrådet står med kalkulatoren og sier nei, er vi opptatt av at dette er mennesker i nød som vi er nødt til å hjelpe, sier hun til iTromsø.

Ekstraordinært kommunestyremøte

Videre påpeker hun at Arbeiderpartiet vil be om et ekstraordinært kommunestyre dersom byrådet ikke gjennomfører vedtaket fra kommunestyret.

– I april sa kommunestyret at vi vil ta imot 140 syriske flyktninger til Tromsø. Hittil har vi ikke tatt imot noen. Nå må byrådet gjennomføre det kommunestyret har sagt de skal gjøre. Er de ikke villig til å gjøre det, vil vi be om et ekstraordinært kommunestyremøte for at Tromsø skal ta ansvar for å ta imot syriske flyktninger, sier hun.

– Krevet akutt handling

– Situasjonen i Syria og nærområdene er helt akutt. Den krever akutt handling. Solidaritetsbyen Tromsø har før stilt opp når det har vært nødvendig, og nå må vi gjøre det igjen. Det er jeg sikker på at Tromsøs befolkning er klar for, sier ordførerkandidat for Arbeiderpartiet, Jarle Aarbakke.