Byråd for helse og omsorg, Kristoffer Kanestrøm (Frp) kjenner ikke til denne konkrete saken, men han lover å se nærmere på den denne uka. Han vil også ta kontakt med familien for å høre mer om den vanskelige situasjonen de er i.

– Jeg har stor forståelse for den fortvilelsen som familien kjenner på nå. Jeg skal se på vurderingene som er gjort i saken der de har fått avslag, men prinsipielt mener jeg at det bør og skal være rom for smidighet i slike saker, sier Kanestrøm.

Les saken: Kjemper for å få far hjem

Bygger for fremtida

Kommunen plikter å gi gode helsetjenester til de som bor eller oppholder seg i kommunen, og i Tromsø er det per i dag stor mangel på sykehjemsplasser. Da vil de som allerede oppholder seg i kommunen være prioritert, men systemet skal også være fleksibelt. Det er viktig også med tanke på fremtida, sier helse- og omsorgsbyråden.

– Om ti år vil antallet demensrammede være fordoblet og vi vet at også langt flere yngre vil få denne sykdommen. Byrådet har i sommer vedtatt at Tromsø skal bli en mer demensvennlig by og det nye Otium som skal være innflyttingsklar våren 2018, vil ha egne bogrupper for unge demente, sier Kanestrøm.

Ordfører: – Dette skal vi ordne

Verken Tromsø eller Sortland har egne institusjoner beregnet for unge demenssyke, men ordfører Grete Ellingsen (H) sier at det er et arbeid som de er i gang med. Også hun vil se nærmere på denne saken.

– Som ordfører forventer jeg at vår kommune tar initiativ til et samarbeid med Tromsø for at vi sammen skal kunne løse dette på en god måte. Jeg har stor forståelse for at familien er fortvilt, og de kan gjerne ta kontakt med meg personlig. I slike saker er det viktig at vi ser de menneskelige behovene. Jeg tror at vi skal få ordnet dette så raskt som mulig, sier ordfører Grete Ellingsen.

Grete Ellingsen Foto: VOL.no