Den tyrkiske feriebyen har vært preget av uroligheter de siste ukene, og tirsdag brøt det også ut flere branner, deriblant i kontoret til det prokurdiske partiet Folkets Demokratiske Parti (HDP), skriver VG.

Bianca Fagervoll Pettersen (27) fra Tromsø sier til VG at de satt og så utover sentrum da det plutselig smalt. – Vi så jo at det brant, men plutselig kom det også flere mindre eksplosjoner. Vi sitter et godt stykke unna, men kjente det likevel godt, sier hun på telefon fra Alanya til VG ved 21.30-tiden.

Voldelige opptøyer

En drøy halvtime senere forteller 27-åringen til avisen at demonstrantene har flyttet seg ut av sentrum og østover, hvor det har brutt ut nok en brann.

Demonstrasjonen skal, etter det iTromsø kjenner til, ha startet fredelig for å vise respekt for de døde politifolkene og soldatene som de siste dagene har mistet livet i grenseområdet mot Irak. Demonstrasjonen skal etterhvert ha utviklet seg til voldelige opptøyer.

Strender og restauranter ødelagte

Andre tromsøværinger i området melder sent tirsdag kveld at bydelen Mahmutlar er stengt og at militæret står på vakt i et forsøk på å holde demonstrantene i sjakk.

Den østre stranden i Alanya skal være ødelagt og det foregår skyting inne i byen.

- Den populære uteplassen Queens Garden er totalt ødelagt, det samme er restauranten Casper, sier en tipser til iTromsø.