Fagervoll Pettersen og venninnen satt i en restaurant oppe i fjellsiden da ting begynte å skje nede i sentrum av feriebyen Alanya.

- Fra restauranten hadde vi full utsikt utover sentrum, og plutselig så vi at det hadde begynt å brenne i et hus. Det viste seg senere å være hovedkvarteret til et politisk parti.

Les også: Store demonstrasjoner i Alanya

Kurdisk militante

Hun forteller at Ving tidligere hadde varslet dem om at det ville være en fredelig demonstrasjon i den tyrkiske byen. Demonstrasjonen ble imidlertid alt annet enn fredelig.

- I løpet av kvelden har vi vært vitne til fire branner. Ifølge taxisjåføren vår skal alle disse ha skjedd i virksomheter som er eid og styrt av militante kurdere. Han beskrev det som utrygt å dra til disse stedene nå, så vi skal gjøre det vi kan for å unngå det.

Skuddveksling

Ifølge Fagervoll Pettersen har det også blitt utvekslet skudd.

- Etter den fjerde brannen hørte vi skuddveksling. Det er vanskelig å bedømme hvor langt unna oss det hele foregikk, men jeg vil tro at det var omtrent midt mellom sentrum og Oba.

Hun og venninnen har nå trukket seg tilbake til hotellet. Hotellet ligger, i likhet med restauranten de var på, oppe i fjellsiden.

- Både her og på restauranten har stemningen vært ganske rolig, og vi føler oss ikke så veldig utsatt. Men dersom jeg hadde vært i sentrum, tror jeg nok at jeg hadde hatt panikk.

- Registrer dere

Fagervoll Pettersen har ikke hørt noe mer fra verken Ving eller Utenriksdepartementet (UD), men har en oppfordring til alle som planlegger å reise til Alanya den nærmeste tiden.

- Jeg anbefaler alle om å registrere seg på UD sine sider. Skulle det skje noe som gjør at det ikke er trygt å oppholde seg her, blir man direkte kontaktet av dem.

BRANN: Bianca Fagervoll Pettersen observerte brann i hovedkvarteret til et politisk parti under opptøyene i Alanya tirsdag kveld. Foto: privat