– Arctic Trombone Festival er Nordens største trombonesamling. Tre verdenskjente solister tar turen til Tromsø hvor 50 deltakende messingblåsere gleder seg til ei innholdsrik helg med mesterklasser, workshops, konserter og samspill for øvrig. Festivalen starter torsdag 10. september og avsluttes den 13., opplyser festivalsjef Nina Therese Bakke som ser fram til årets festival.

– I år har festivalen 15 årsjubileum, og dette vil vi selvsagt markere underveis. Festivalen har vært et årlig høydepunkt for studenter, profesjonelle og amatør-trombonister fra hele Europa i alle disse årene, og dette års festival er intet unntak, sier hun.

Store solister

Nina Therese Bakke opplyser at festivalen har valgt årets tre solister fra øverste hylle og at de representerer ulike musikalske sjangrer.

Zoltan Kiss er kjent fra show-ensemblet Mnozil Brass med tilhørighet i Østerrike. Conrad Herwig er en legendarisk jazztrombonist fra USA med utallige utgivelser bak seg. Charles Vernon er til daglig basstrombonist i Chicago Philharmonic Orchestra.

Les også: Enestående konsept med unik lyd

Urframføring

Sistnevnte skal blant anna være solist når NOSOs kammerorkester urframfører et verk komponert for basstrombone og strykeorkester av Torstein Aagaard-Nilsen som regnes som en av Nord-Norge og Norges fremste samtidskomponister.

Trombonefestivalen har også et samarbeid med Musikkonservatoriet og Tromsø Brass som i tillegg til kammerorkesteret medvirker i denne konserten i Tromsø domkirke fredag kveld.

Jazzkonsert

Conrad Herwig holder en konsert i samarbeid mellom trombonefestivalen og Tromsø Jazzklubb. Det skjer lørdag i Teaterkafeen på Hålogaland Teater.

– Selv om en god del av programmet er retta inn mot de musikerne som deltar på festivalen, så håper jeg Tromsøs befolkning besøker både konserten i domkirka, jazzkonserten og mange andre arrangement som er åpne for publikum, sier festivalsjef Nina Therese Bakke.

URFRAMFØRING: Charlie Vernon som er basstrombonist i Chicago Philharmonic Orchestra er solist med NOSOs Kammerorkester under trombonefestivalen fredag. Foto: Pressefoto
JAZZ: Conrad Herwig spiller på Teaterkafeen i regi av jazzklubben. Foto: Aboud Dweck