– Trafikksikkerhet rundt skoler er førsteprioritet for meg. Alle tiltak som er med på å gjøre skoleveien tryggere ønsker jeg at vi skal prøve ut, sier Britt Hege Alvarstein, byråd for byutvikling (FRP).

Byrådet har bevilget 50.000 kroner til trygge skoleveitiltak.

Les også: Mener barnas skolevei er utrygg

– Viser det seg at de nye tiltakene gir positive utslag, vil vi innføre dem i hele kommunen, sier byråden.

– Vi har satt bestilling på fartsmålere langs strekningene. Det er et produkt som bidrar til å gjøre folk oppmerksom på farten de har langs veien, sier Tom Erik Forså, politisk rådgiver for byutvikling (FRP).

Langnesbakken er først ut med å få de nye fartsmålerne. Målerne samler inn trafikkdata og øker bevisstheten rundt farten til bilistene. Dataen som samles blir lagret opp til tre måneder, og kan hentes ut.

– Fartsmålerne er bestilt og skal komme i løpet av noen få uker, så skal de settes opp fortløpende, sier han.

Vurdering

Det blir nå gjort undersøkelser på skolene rundt om i byen om hvordan elever opplever skoleveien. Ut fra dette vil det bli vurdert om det samme skal gjøres på andre veier.

Les også: Blir provosert av manglende fortau

– Å forbedre skoleveiene mener vi er noe av det viktigste vi kan gjøre, sier Forså.

Samtidig som de setter opp disse fartsmålerne vil det bli gjort en utredning om de skal sette opp belyste gangfeltskilt. De eventuelle skiltene drives av solceller og aktiveres enten via en sensor, en brikke eller en knapp man trykker på når man skal over veien.

Bra tiltak

– Alt som kan bevisstgjøre folk på hvor fort de kjører opp der er bra. Det er kjempebra at folk blir hvor bevisst hvor fort de kjører, så får de ingen unnskyldning for at de ikke har fulgt med farten sin, sier Gunnar Pedersen, leder for Langnes bydelsråd.

Selv om han er fornøyd med de forbedringene som nå blir gjort ønsker han seg flere fortau og lyskryss i starten av bakken. Han synes også at forslaget om lys på overgangsfeltene er positivt.

Les også: Fulgte ikke opp skiltforslag