Før han forlater landet stemmer han... på en annen kandidat enn seg selv.

Dermed blir Kystpartiet det eneste partiet som stiller til valg i Tromsø uten å holde valgvake. Det til tross for at partiet blant annet har gjort det sylskarpt i skolevalgene i Tromsø.

– Det er en ferie jeg bestilte i sommer, før jeg visste når valget var. Så fremst vi ikke blir forhindret fra å reise på grunn av situasjonen der nede, blir jeg borte på valgdagen.

Kan bli avlyst

Andresen viser til at Tyrkia har vært preget av politisk uro de siste dagene, blant annet med store og voldelige demonstrasjoner i feriebyen Alanya.

– Du stiller tross alt til valg, kunne du ikke ha endret avreisedatoen?

– Nei, vi var flere kompiser som bestilte turen, og det måtte passe for alle. Derfor blir det vanskelig å endre avreisedatoen, flyet går på lørdag, svarer Andresen.

– Men du har i det minste husket å forhåndsstemme da?

– Ikke ennå, men jeg kommer nok ikke til å stemme på meg selv, det blir litt som å gi seg selv en «high five», sier Andresen.

Andresen vil ikke svare på hvem han skal stemme på, heller ikke på om han skal stemme på et annet parti.

– Jeg stemmer på noen jeg kjenner som jeg synes gjør en bra jobb, slår han fast.

Tullinger

– Dere holder ikke valgvake i Tromsø, hvor skal de som støtter Kystpartiet gå på valgdagen?

– Det viktigste er at de stemmer på meg om de har lyst til det. Jeg tror ikke det er så mange vanlige tullinger som bryr seg om valgvaken, svarer Andresen.

Ordførerkandidaten har i løpet av valgkampen kommet med flere kontroversielle utspill, som da han sammenlignet røykeloven med jødeforfølgelsen og oppfordret til sprenging av skipet til Sea Sheperd.