Visesangeren fra Stavanger startet turneen 3. september i Hammerfest og skal etter planen avslutte i Kristiansand 17. oktober. Tidligere har han vært innom Alta. Torsdag kveld tok han turen innom Tromsø.

– Da jeg var i Alta, spilte jeg på det minst gunstige tidspunktet siden det var to festivaler som foregikk i området. Det var nesten ingen folk i byen, så da jeg startet konserten, var det fire publikummere i lokalet. Det var blytungt å opptre der, men samtidig spennende, sier Våge.

Reisefeber

– Jeg har alltid hatt lyst til å dra på en helt tilfeldig reise hvor man ikke vet hvordan man kommer seg fra A til B. Så tenkte jeg at det hadde vært kult å haike gjennom hele Norge og treffe mange forskjellige folk, sier Våge.

En ferdigbooket turné uten sikker transport kan fort by på problemer.

– Jeg har jo visse steder som jeg må være på i en viss tid, og det er ikke sikkert at jeg rekker over alt, så det blir veldig spennende.

Dersom krisen skulle oppstå og Våge ikke får den transporten han trenger, er han ikke sikker på hva han skal gjøre.

– I verste fall må jeg krype til korset og finne en kollektivløsning, men da ødelegger jeg litt av poenget, sier visesangeren.

– Så da velger du kollektivtransport istedenfor å avlyse konserten?

– Det er det jeg er så usikker på. Det kommer litt an på hvilken konsert det gjelder, men jeg tror at å kansellere en konsert er mer skadelig enn å ta en buss. Det ødelegger selvsagt poenget med turneen, men jeg vil ikke at publikum møter en tom scene. Det blir jo dårlig forretning for min del.

Små utgifter

Losji er heller ikke planlagt under turneen.

– Det blir mest overnatting i telt eller sofacamping hos bekjente. Det er jeg veldig god på, sier Våge og ler.

Haiketurneen byr heller ikke på store utgifter for visesangeren.

– Siden jeg haiker og camper, bruker jeg ikke noen penger på overnatting og spleiser på bensinregningen. I tillegg tjener jeg omtrent et par tusen per konsert, og når man tar to-tre konserter i uken, går det ganske greit.