Stein er svært spent på prosjektet, som begynner å ta form der den gamle brannstasjonen lå før. Hvis alt går etter planen, står huset klart allerede i mars. Byråden har imidlertid et oppdrag til Tvibit og byrådsavdelingen for næring, kultur og idrett før huset overtas av byens ungdommer og kultursjeler.

– Det er jo slik at et hus som holdes kjært av så mange, må ha et skikkelig navn. Jeg ber dere derfor om å finne ut hva «barnet» skal hete.

Les også: - Tromsø skal bli en ledende kulturby

– En selvfølge

Nestleder Sif Vik på Tvibit tar utfordringen, og vil gjerne ha fremtidige brukere av huset med på denne prosessen.

– Det var jo gjennom en slik prosess at navnet «Tvibit» oppsto, og vi jobber jo for at ungdom skal få medvirke. Det sitter i ryggmargen, og er en selvfølge for oss.

Les også: – Ikke undervurder ungdommen!

Har du forslag?

Hun forteller at de ennå er usikre på hvordan arbeidet med å finne navn til huset skal foregå.

– Vi fikk jo utfordringen over bordet nå nettopp, så hvordan det skal gjøres vet vi ennå ikke. Det kommer vi tilbake til! Foreløpig kan vi si det sånn at dersom du har et godt forslag til hva huset bør hete.

Les også: Søker stjerne til nytt kortfilmprosjekt

Huset med det rare i

Å finne et dekkende navn for huset kan muligens bli en utfordring. Ifølge byrådslederkandidat Øyvind Hilmarsen blir det nye bygget nemlig et sentrum for litt av hvert.

– Her blir det både kafé, helsestasjon, øvingslokaler, kontorlokaler, produksjonssuiter og mye, mye mer. Bygget vil også huse det eneste proffe lydstudioet nord for Trondheim. Det er utrolig artig at det snart står klart!

Ifølge Stein, som har lagt ned mange arbeidstimer i prosjektet, er det en glede å få på plass et skikkelig ungdomshus.

– Nå har vi laget dansegulvet, og så blir det opp til byens kultursjeler å lage dansen.

Les også: - Vi har alle en psykisk helse

Rolig start

Vik forteller at selv om huset skal overleveres i mars, vil de vente en stund med å kjøre i gang for fullt.

– Det ville jo vært dårlig gjort å legge åpningen av huset midt i eksamenstida. Derfor blir det en soft start, med en slags prøvedrift fram til høsten. Deretter kjører vi på med et skikkelig kick-off rundt skolestart.

Les også: Under 18? Se hva kulturbyen Tromsø har å by på