Om kort tid kommer skiltet som forbyr vanlige bilister å parkere langs nabobygget til Nerstranda. Parkeringsplassene som nå ligger ved Fretex og Stamina skal nemlig omgjøres til åtte taxiholdeplasser.

Det er Bjørn Føre, daglig leder i Tromsø Taxi, og Thomas Johansen, daglig leder i Din Taxi, fornøyd med.

– Vi kommer aldri over tapet av Strandtorget, men det blir bra med holdeplass her. Det er rundt over 100 drosjer i sving her i byen, og fram til nå har vi vel hatt rundt 17 plasser i byen. Det er klart det har vært for lite, sier Føre.

Bankgata

De gamle taxiholdeplassene på torget, ved Kulturhuset og i Strandgata skal fortsatt være i drift.

Johansen legger vekt på at det er viktig at drosjene kan få stå i Bankgata i tillegg.

– Selv om vi kanskje må flytte lenger ned i gata er det utrolig viktig at vi får klarert situasjonen i Bankgata, for vi er avhengige av de plassene. Vi må være der folk er, og det er midt i sentrum, sier Johansen.

Byråd for byutvikling, Britt Hege Alvarstein, lover å se på saken så snart som mulig.

Hurtigbåten

Men både Johansen og Føre er fornøyd med å få flere holdeplasser i sentrum, selv om de blir i sørbyen.

– Når drosjene ikke finner ledige holdeplasser blir det gjerne til at man stiller seg på andre, ugunstige plasser, og derfor er det utrolig bra å få flere holdeplasser i sentrum. Plasseringen er også gunstig med tanke på hurtigbåtpassasjerer. I tillegg ligger Driv og Ølhallen relativt nært, sier Føre.

Alvarstein mener de nye holdeplassene vil gi sørbyen et løft.

– Plasseringen er optimal. På dagtid vil folk til forretningene som ligger i nærheten her, og på kveldstid finner man mye folk på Driv, Ølhallen og Skarven. Det er en grunn til at vi har fått mange tilbakemeldinger fra næringen om at dette er en ønskelig holdeplass, sier Alvarstein.

– Hva med parkeringsplassene man fratar bilistene?

– Det er snakk om åtte plasser, og de vil det bli kompensert for andre steder i byen. Det vil legges seks vanlige parkeringsplasser og to handikapplasser ved det gamle politihuset. I tillegg ser vi på muligheten for å utvide parkeringen ved De fire roser, sier byråden.