Den årlige publikasjonen av Quacquarelli Symonds (QS), avslører at UiT faller 92 plasser på verdensrankingen over universiteter.

Målingen er basert på trafikk på nettsiden, aktivitet på sosiale medier og lesere online.

Les også: Lever godt med tabellsituasjonen

Nedgang for norske universiteter

I verden forsvarer Massachusetts Institute of Technology tittelen, mens Harvard hopper opp fra fjerde- til andreplass.

I Skandinavia er det Universitetet i København som ligger best an (69. plass), mens den beste norske er Universitetet i Oslo på en 135. plass.

I likhet med Tromsø, har også de andre norske universitetene en nedgang.

Les også: Her er fremtidens geologer

Fortsatt fornøyd

Rektor ved Universitetet i Tromsø - Norges arktiske universitet, Anne Husebekk, sier de fortsatt er fornøyde med plasseringen.

- Nå er det veldig mange tusen universitet i verden, så vi føler fremdeles at vi er blant de beste. Selvfølgelig er det ikke morsomt å falle 92 plasser og vi skulle gjerne vært på samme plassering som i fjor, men plasseringen betyr at det er mange universiteter som gjør det bedre enn oss.

Husebekk tror ikke det er alt som fanges opp på slike rankinger.

- Vi gjør så godt vi kan med de midlene vi har, og jeg synes det er mange gode ting ved UiT som kanskje ikke fanges opp på rankingen.

Les også: - UiT har Norges beste førstehjelpskurs

Nummer fire i Norge

- Hvor mye betyr egentlig slike rankinger?

- Det er utrolig stas å være de aller beste på topp ti og alle vet hvem de er. Men jeg tviler på at studenter eller ansatte sjekker ranking før de velger universitet. Vi må fortsette å fremstå som et godt, norsk universitet og vi er nummer fire av de norske - og det er sannsynligvis der vi hører hjemme. Vi får jobbe med vår strategi og det vi tror er kvalitetstegn ved vårt universitet, og kanskje ikke legge så stor vekt på rankingene, sier Husebekk.

Rektor Anne Husebekk ved UiT. Foto: Ronald Johansen