Klinikken, som åpnet dørene 2. juni, holder til i Austadbygget i nabolokalene til Sentrum legekontor.

– Vi er en ren privat klinikk som nå skal prøve å samarbeide med byens største legekontor. Vi skal blant annet ha felles venterom med legesenteret, sier fysioterapeut Øyvind Arntsen om samarbeidet.

Helsegym

Han forteller at det er spesielt at en privat klinikk får samlokalisere seg med et legesenter.

– Vi er kanskje de eneste i landet som gjør dette, og da er det også viktig at vi leverer noe som ikke alle andre gjør.

Han viser til at klinikken på omkring 300 kvadratmeter skal fungere som et minitreningssenter for kundene.

– Mye av arealet vårt går til et helsegym hvor kundene kan bruke tid på å trene seg opp. Vi skal gi et tilbud med fysisk trening og korrigering, hvor pasientene kan gå rett ut av behandlingsrommet og til treningen. På den måten brukes treningen aktivt i behandlingen og det blir ikke bare behandling manuelt på benken, sier Arntsen.

Gode naboer

Han legger til at klinikken også vil tilby pasienttilpassede gruppetreninger, samt individuell tilpasset trening for personer som har plager og ikke ønsker å trene ved et vanlig treningsstudio.

Nyetableringen eies og drives av Arntsen, sammen med fysioterapeut Jørn Berger, og hadde sin offisielle åpning torsdag ettermiddag denne uken.

Der var flere av byens leger og fysioterapeuter til stede, blant annet fastlege Arne Haugli som har jobbet i over 20 år ved Sentrum legekontor.

– Vi er blitt gode naboer allerede og jeg synes det er fint at vi nå får et fysioterapitilbud i samme bygg, sier han om klinikken som ligger vegg i vegg med legekontoret.

Følger opp pasienten

Fastlegen har tro på samlokaliseringen og mener begge parter vil dra nytte av det tverrfaglige samarbeidet.

– Dette er nyttig for alle. Tidligere har det ikke vært noen tradisjon for slike samarbeid, men nå håper vi å kunne snu det. Vanligvis når vi gir fra oss pasienter til fysioterapeuter vet vi ikke hva som skjer videre i behandlingen, men nå som vi er i samme bygg kan vi samarbeide om pasienten og oppfølgingen, legger Haugli til.

Bærer frukter

Den nyoppstartede klinikken har plass til totalt seks terapeuter, og satser stort på pasientbehandling ved hjelp av slynger.

Gitle Kirkesola, fysioterapeut ved Redcord Clinic i Oslo–Norges kompetansesenter på Neurac slyngebehandling, har vært sentral i utviklingen av slyngebehandling, og var til stede under den offisielle åpningen for å holde et seminar.

– Det må være perfekt å ha tett kontakt med fagfolk på denne måten. Det er en vinn-vinn-situasjon. Leger er ofte begeistret for å kunne sende pasienter med muskel- og skjelettplager til fagfolk, sier han.

Fysioterapeut Jørn Berger forteller at samlokaliseringen bærer frukter allerede.

– Det er veldig optimalt, og vi har allerede fått pasienter fra legekontoret hit, sier han.