Prestvannet skole sendte tidlig tirsdag ettermiddag ut en melding til alle foresatte der de informerte om at to jenter opplevde at en mann blottet seg for dem på vei til skolen.

I SMS-en står det at mannen kom syklende og stoppet opp. Han stilte seg i stikanten, holdt den ene hånden på sykkelen, tok den andre i buksa og blottet seg.

I meldingen forklarer de at jentene ble redde og sprang til skolen.

Ikke funnet av politiet

Mannen beskrives som tynn, hadde på seg ei lys dongeribukse, mørk jakke og briller.

Operasjonsleder Jøran Bugge forteller at de kjenner til hendelsen.

- Hendelsen fant sted rundt klokken 08.30, men vi fikk ikke melding før 10.30. Vi var i området for å se etter personen, men vi har ikke funnet ham, sier operasjonslederen.

Videre opplyser Bugge at begge jentene går i 4. klasse ved skolen.

Politiet ønsker tips i saken.

Har skjedd tidligere

Enhetsleder ved Prestvannet skole, Judith Martinsen, kan fortelle at hendelsen fant sted ikke så langt unna Bymyra barnehage.

- Jentene hadde gått over veien ved barnehagen og hadde kommet et lite stykke inn på stien som går rundt Prestvannet da mannen dukket opp, sier Martinsen.

- De sprang rett til skolen og kontaktet læreren sin. Jeg har også pratet med elevene, forklarer hun.

Enhetslederen synes det er trist at elever ved skolen ble utsatt for blotting.

- Det er trasig for dem som opplevde dette, men fra tid til annen skjer det dessverre slike hendelser, påpeker Martinsen, som har vært rektor ved Prestvannet skole i 14 år.

Hun er klar på hva som er skolens oppgave i denne saken nå.

- Vi må bare roe situasjonen, samt være observant og sørge for at det ikke sprer seg unødvendig frykt, forklarer skolens enhetsleder.

Hentet av foreldrene

I SMS-en som er sendt ut til foresatte ved Prestvannet skole, opplyses det om at elevene ved SFO som har organiserte gågrupper, eller som går hjem fra skolen sammen med søsken, vil bli sendt hjem som normalt. Ellers blir det opp til foreldrene om de andre elevene skal gå hjem alene eller ikke.

- De to jentene som opplevde blottingen gruet seg for å gå hjem, så de blir hentet av foreldrene sine, forteller Martinsen.