– Det har blitt en årlig tradisjon, men for andre gang velger vi å arrangere festivalen i høstferien, sier Vitensenterets markeds- og butikkansvarlig Ellen-May Indahl.

Festivalen som arrangeres i Vitensenterets lokaler på universitetets campus er betydelig utvidet i år, og strekker seg over 18 dager, fra 1. til 18. oktober. Fredag 2. oktober er det kveldsåpent, da konseptet er en del av Kulturnatt.

– Her får folk muligheten til å utfolde seg og ha det gøy med et halvt tonn Lego-klosser av forskjellige typer.

Fra 3 til 99 år

Lego-festivalen har blitt hyppig besøkt tidligere år, men arrangørene har god plass, og ønsker Lego-entusiaster i alle aldre velkommen.

– Vi kan si at festivalen passer for alle mellom 3 og 99 år, opplyser Indahl.

– For de minste er det mye læring i bygging, i tillegg til at det hjelper deres motoriske utvikling. Vi håper likevel at barn og voksne vil bygge sammen, og på dagtid blir festivalen å anse som en familieaktivitet for mange. Vi ønsker at alle skal få brukt kreativiteten sin, og håper å inspirere store og små til å bygge nye ting.

Fremtidsrettet tema

Festivalen har tidligere hatt årlige tema, og årets utgave er intet unntak.

– Temaet i år er «Teknopolis». Vi utfordrer publikum til å se inn i fremtiden, når det gjelder teknologi og byggverk, sier Indahl.

– På hverdagene er det åpent for skoler, barnehager og SFO, som alle kan komme på besøk og leke med Lego. Tidligere har mange skoler lagt et besøk inn i sine ukeplaner, noe vi håper de vil gjøre også i år.

Vil skjenke

Nytt av året er at det skal arrangeres en «voksenkveld», som går av stabelen på kvelden fredag 9. oktober.

– Dette er en kveld for voksne og studenter, hvor de kan kose seg med å bygge Lego, uten selskap av barn. Vi har faktisk søkt om skjenkebevilling denne kvelden, slik at de voksne får mulighet til å ta seg et glass. Men foreløpig har vi ikke fått svar, avslutter Ellen-May Indahl.