TROMSDALEN: Tradisjon tro var det i dag klart for Vikingdagen 2015 på Tromsdalen videregående skole, og i alt 24 klasser var kledd opp som vikinger og klar for å kjempe for klassens ære. I år sto 3IDA for arrangeringen, og med 15 poster sto utfordringene i kø for elevene.

Frida Sommerseth-Skare og Adrian Martinsen var noen de første som måtte gjennomgå. Etter å ha dyppet ansiktet i vann skulle de lete etter en godteribit i en stor bolle med mel. Alt fra nesebor til øyenvipper ble dekorert med en kleimete melblanding.

– Det var helt forferdelig, sier Sommerseth-Skare, som måtte gi opp letingen uten å lokalisere godteriet.

– Jeg tror de hadde glemt å legge den oppi, sier hun og ler.

Se video fra Vikingdagen 2015 her!

Gjørmebryting

Enkelte poster er gjengangere på enhver vikingdag, og både kleslenka og gjørmebryting sto selvsagt på programmet også i år.

Marie Aspenes og Andrine Pettersen gikk kvinne mot kvinne i gjørmehavet, men etter flere minutters hard kamp måtte dommerne konkludere med uavgjort.

– Det var så utrolig dyp gjørme, så det var veldig vanskelig å bevege seg, sier Pettersen, som holder på med bryting på fritiden.

– Men jeg har aldri prøvd å bryte i gjørme før, og du kan si at det var noe helt annet enn å bryte på matte, sier hun og ler.

I neste runde var det Marte Strifeldt-Mortensen og Sylvelin Nordheim som skulle til pers. Etter et par minutter i gjørma måtte Nordheim gi tapt for Strifeldt-Mortensen som klarte å velte konkurrenten på rygg og holde henne fast i tre sekunder.

Tradisjon

Vikingdagen har i godt og vel 20 år vært en tradisjon på Tromsdalen videregående skole, men nøyaktig når den første Vikingdagen gikk av stabelen er det få som husker. Sannsynligvis startet tradisjonen opp på slutten av 80-tallet eller helt på begynnelsen av 90-tallet. At tradisjonen skal bevares hersker det ingen tvil om blant elevene.

– Det er sinnssykt morsomt, både å delta og å se på de andre holde på, sier Sommerseth-Skare, som slapp unna mange oppgaver etter å ha tatt støyten på melposten.