16. oktober kommer nemlig Sigurd Wongraven til drømmekjøkkenet i forbindelse med «Winemakers Dinner».

– Wongraven er ikke så godt representert i Tromsø med vinene sine. Derfor synes vi det er litt spennende at vi kan la gjestene våre få oppleve noe de ikke har smakt tidligere, sier restaurantsjef og vinkelner på Emmas Drømmekjøkken, Nina Barth Jenssen.

Sigurd Wongraven er mest kjent som vokalisten i ett av tidenes største black-metalband gjennom tidene, Satyricon.

– Han har kanskje et større publikum innenfor musikken, noe som kan trekke nye kundegrupper, som vanligvis ikke kommer hit. Det kan bli spennende med tanke på hans bakgrunn som musiker og de vinene han har, forteller Jenssen.

Det tok ikke lang tid før Emmas Drømmekjøkken kontaktet Wongraven til han ble med på arrangementet.

– Han ble kjempegiret. Han har hatt veldig lyst til å komme til Tromsø og mente Emmas Drømmekjøkken var den rette plassen å gjøre det på.

Kontrastene trigget

At vokalisten i ett av tidenes største black-metalband skal servere vin på et sted som Emmas Drømmekjøkken, vil nok få flere til å heve øyenbrynene.

– Det er store kontraster inne i bildet, men det var nettopp det som trigget oss. To ytterpunkter som møtes med felles interesse for vin. Det tror jeg kommer til å bli veldig bra, sier Nina Barth Jenssen.

Se også: Black Metal-viner

Emmas Drømmekjøkken ønsker å gjøre det meste ut av Wongraven-besøket.

– Det blir nok ikke veldig Satyricon-preg over kvelden, bortsett fra at Wongraven kommer. Jeg tror ikke det ville ha passet å spille den musikken de har, sier Jenssen.

– Kanskje vi kommer til å spille Satyricon mens gjestene ankommer, skyter daglig leder Anne Brit Andreassen inn.

Mange fans

Dersom flere kommer til Emmas Drømmekjøkken under «Winemakers Dinner» bare for å oppleve Satyricon-vokalisten på nært hold, tror Andreassen de vil få en opplevelse de sent vil glemme.

– Det er bare gøy om mange kommer bare for å se ham. De vil forhåpentligvis få med seg en opplevelse som de kanskje ikke hadde forventet.