Fire uker med intens planlegging, øving og terping er snart forbi, for førstkommende onsdag er det duket for premiere på årets aller første skolerevy i Tromsø.

Monkeyrevyen som i år settes opp for 12. gang involverer rekordmange 170 elever ved Kvaløysletta ungdomsskole. Elevene står på scenen som skuespillere og musikere, eller i grupper som styrer med lyd, lys, rekvisitter og PR. Det har blitt mange sene kvelder på elevene, også nå i dagene før premièren med øving i klasserom og ganger.

– Det har vært veldig stressende, men det går ganske bra nå. Vi har stort sett alt under kontroll. Nå er det bare finpussen som gjenstår, sier Sofie McCarthy (15), en av revylederne.

Kjendismiddag og lokalpolitikk

Årets revy fra Kvaløysletta heter «Fire stjerners middag servert av Monkey», der blant annet statsminister Erna Solberg, Triana Iglesias, Charter-Svein og Morten Harket er gjennomgangsfigurer. Men både presse og politikere i lokalmiljøet kan vente seg et lite spark bak, sier instruktør Henrik Spantell Valdermo (18).

– Årets revy byr på syrlige godbiter om Jens Ingvald Olsen, avisa Nordlys, samt et og annet spark til byens crossfit miljø. I tillegg har vi ønsket å gi kirkevalget mer oppmerksomhet, så det får de hos oss. Det er en god blanding som vi tror folk vil sette pris på, sier Valdermo, en av de tre hovedinstruktørene i årets revy.

Sang og humor

Årets Monkeyrevy består av syv rene sangbidrag og 13 tekstbidrag. De siste dagene før premieren brukes til å terpe på glidende overganger og presis koreografi.

Monkeyrevyen vil spilles åtte ganger fra onsdag til søndag på Kvaløysletta ungdomsskole.

– Kom til oss for å varme opp lattermusklene. Vi sparker i gang hele ballet og vi lover mye moro. Vi synes at det er topp at vi er først ut, vi har kunnet plukke fritt fra alt det som skjedd fra sommeren og til nå uten å tenke på hva de andre revyene finner på, sier instruktør Anja Lockertsen (17).

Godt samhold

Blant årets revystjerner på Kvaløysletta er det noen som er helt fersk, mens andre har holdt på med revy og teater før. Til tross for at gjengen bak Monkeyrevyen er spent på hva de andre skolene kommer opp med etter hvert som høsten skrider fram, så er hovedpoenget likevel å skape et godt miljø blant elevene.

– Revy er veldig sosialt, der man blir godt kjent med hverandre. Det er viktig å skape et godt samhold mellom de yngste og de eldste, sier revyleder Vinjar Nygaardsæther (15).

De tre hovedinstruktørene og de to lederne av årets Monkeyrevy gleder seg til årets sprell. Fra venstre: Benjamin Seljelv (18), Henrik Spantell Valdermo (18) og Vinjar Nygaardsæther (15). Øverst fra venstre: Sofie McCarthy (15) og Anja Lockertsen (17). Foto: Siv Eli Vuolab
LANGE KVELDER: Elevene Anna Schrader (15), Ingvild Karlsen Eines (15), Ole Hjalmar Isaksen (15) og Solan Rasmus Noer Lie (14) har hatt noen lange kvelder på skolen nå før revystart onsdag. Foto: Siv Eli Vuolab. Foto: Siv Eli Vuolab