Han mener prosjektet svarer på politikernes ønske om boligbygging i sentrum, og gevinsten er at et nedslitt område blir forskjønnet og opprustet byrom og gateløp.

Les også: Reagerer på høyden i dette sentrumsprosjektet.

– Planforslaget mener vi er en god balanse av viktige forhold som påpekes. Vi har vært nøye i måten vi har bygd opp volumet på, nettopp for å ta hensyn til siktlinjen og omgivelsene rundt. Nedtrappingen mot Vestregata følger takformen til eksisterende bebyggelse avsatt til bevaring i Vestregata 24, sier Arild.

I samarbeid med Fylkesmannen og kommunen skal de sørge for at hensynet til barn og unge blir ivaretatt i planområdet, og at trafikken blir et minimum. Når det gjelder lys og skygge har de tatt hensyn til det også.

– Tidsrommet fra klokken 14–15 og utover er ansett som veldig viktig. Da kommer barn hjem fra barnehage og parken blir tatt i bruk av folk. Fra den tiden og ut er parken helt upåvirket av skygge som følge av prosjektet.

Andreas Arild mener de har tatt byutviklingsgrep som er positivt for samspillet mellom gammelt og nytt, og viser til to andre sentrumsprosjekter.

– WiTo-hjørnet som nylig vant City-prisen Nord og The Edge hvor man har tatt vare på gammelt og samtidig utnyttet tomtene etter dagens krav til urbanisering og fortetting.