Kine Hanssen"/>

Blokkerte for avstemming

Men saken om boikott av Israel kommer trolig opp i kommunestyret ved en senere anledning.
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

Det var under onsdagens kommunestyremøte at Jens Ingvald Olsen i partiet Rødt foreslo boikott av Israel på bakgrunn av blokaden i Gaza.

Dette forslaget signaliserte Arbeiderpartiet støtte til.

- Israel har opprettholdt blokaden av Gaza etter angrepet på Gaza for halvannet år siden. Minst tre fjerdedeler av befolkningen der lever under fattigdomsgrensen, så jeg synes helt klart at en blokade er et viktig virkemiddel, sa Steen under møtet.

Blokkerte interpellasjonen

Slike interpellasjoner kan imidlertid bli blokkert for avstemming dersom over en tredjedel av medlemmene i kommunestyret ønsker det. Og det var nettopp dette som skjedde på onsdagens møte, da Høyre, Venstre, Kristelig Folkeparti og Fremskrittspartiet avviste interpellasjonen.

Fungerende ordfører, Elisabeth Steen (AP), som støttet forslaget til Olsen, foreslo imidlertid at saken skulle sendes videre til rådmannen, ettersom mye tyder på at forslaget hadde fått flertall dersom saken hadde blitt stemt over.

Dermed kommer trolig saken opp som er ordinær sak i kommunestyret ved en senere anledning.

kine.hanssen<\@>itromso.no

992 47 471

INGER PRÆSTENG THUEN

inger.thuen<\@>itromso.no

920 54 460Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: