(Foto: Ryan Johnson)

Foto: Ryan Johnson

- Det er helt sykt

Samekoftestuntet fra butikkjeden Kiwi faller slett ikke i god jord hos samene. SI DIN MENING: Hva syns du om Kiwis koftepåfunn?
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

Et hundretall Kiwi-ansatte inntok igår Tromsø for å delta på fest i regi av butikkjeden.

Som en del av festlighetene hadde de ansatte, som kom tilreisende fra hele landet, ikledd seg neongrønne samiske kofter - tilsynelatende ment som en morsom vri i anledning bedriftsfesten, som fant sted utenfor Tromsø i natt.

- Spyttet på

Men stuntet har slett ikke falt i smak blant Tromsøs samiske befolkning.

- Jeg føler meg spyttet på. Det virker ikke helt som de skjønner hva de holder på med, mener Susanne Amalie Pedersen, leder av den samiske ungdomsorganisasjonen Noereh.

Nå oppfordrer Noereh til boikott av Kiwi.

- Det er helt sykt at noen synes dette er morsomt, sier Susanne Amalie Pedersen.

Oppfordrer alle

Pedersen var i går kveld i kontakt med en rekke venner i det samiske miljøet i Tromsø. Her var det ikke mye begeistring å spore for Kiwis koftestunt.

- Jeg har vært i kontakt med mange som vil sende e-post til dem, og fortelle hva de synes. Jeg vil oppfordre alle til å boikotte Kiwi, avslutter Susanne Amalie Pedersen.

iTromsø har gjentatte ganger forsøkt å få tak i talspersoner for Kiwi-kjeden fredag og lørdag, uten hell.

Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: