(Foto: Jon Terje Eiterå)

Foto: Jon Terje Eiterå

Politiet jakter ukjent tagger

To unge gutter tatt av politiet, politiet jakter nå den siste gjerningsmannen.
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

Klokken 22.15 i går kveld fikk politiet inn melding om at tre gutter var observert mens de tagget på Ishallen. Guttene stakk så fra stedet.

- Vi fikk tak i to av guttene, vi vet ennå ikke hvem den tredje personen er, sier operasjonsleder Bengt Giæver Johansen.

Mindreårige

De to guttene politiet fikk tak i er 16 og 17 år. I tillegg til å tagge på Ishallen er de også tatt for å tagge på Tromsøhallen og naturfagbygget på Universitetet i Tromsø. Nå har politiet opprettet straffesak på forholdene.

- Vi har vært i kontakt med både guttene og deres foreldre. I går sikret vi spor, og nå etterforskes saken med to kjent gjerningsmenn.

Ukjent motiv

Politiet hadde ikke mulighet til å si noe konkret om selve taggingen. Bare at det var tre bygg som er blitt dekorert.

- Jeg vet verken mye eller lite om det, sier Johansen.

Av bildene iTromsø har tatt viser at det ikke er snakk om store motiver.

Vil fjerne

Rektor ved Universitetet i Tromsø Jarle Aarbakke ønsker nå å få fjernet taggingen fra naturfagbygget.

- Taggingen vil jeg ha fjernet, jeg vil sammen med administrasjonen diskutere hvordan vi skal få det fjernet, sier Aarbakke.

Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: