Taket kollapset

Snø på taket trolig årsaken til at deler av taket kollapset på Hamna Idrettshall lørdag kveld.
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

Deler av taket på bygget som er under oppføring, kollapset lørdag kveld.

Ved siden av konstruksjonen var det tydelig at snø hadde seilt ned plastduken, som er lagt over idrettshallen. Noe snø lå fortsatt igjen på toppen.

- Vi fikk melding klokken 21.25, og har vært på stedet. Taket har ikke kollapset fullstendig, men er temmelig skadet på midten, sier operasjonsleder Jørgen Ahlquist til itromso.no like før midnatt.

Politiet konstaterte at det ikke var noen fotspor å se i nærheten av bygget, og forlot stedet, som er avsperret med gjerder.

- Tromsø kommune er varslet, og halv elleve i kveld meldte de fra til oss om at de har vært på stedet, og vil foreta en befaring med byggherre i morgen, forteller Ahlquist.

Budsjettsprekk

Byggeprosjektet Hamna idrettshall har de siste månedene skapt både sterke reaksjoner og overskrifter i Tromsø.

Opprinnelig var hele prosjektet estimert å koste fem millioner kroner, men har endt opp med en prislapp på 19,9 millioner kroner.

- Enten så underbudsjetterer man bevisst, eller så har man ikke evnen til å sette opp hva et prosjekt skal koste. Jeg vet ikke hva som er verst, uttalte Fremskrittspartiets Jan Blomseth til iTromsø i november.

I all hovedsak skyldes den svimlende prislappen dårlige grunnforhold og forsinkelser.

Tromsø kommune har i dag vært på befaring sammen med byggherren. Resultatet av denne befaringa vil sannsynligvis offentliggjøres i forbindelse med en pressekonferanse som kommunen arrangerer klokka 15.

Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: