Rottene sprer seg

Havnearbeid og søppel utløser rottealarm i sentrum. Kjenner du til problemet? Tips oss eller send bilde av rotter i byen her!
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

Trond Stormo i Aktiv Nord Skadedyrkontroll kan i dagens iTromsø fortelle at de får stadig flere henvendelser om ubudne rottegjester i sentrumshus.

- Det tror jeg kan henge sammen med havneutbyggingen. Rottene får færre plasser å oppholde seg på. Derfor er de på vandring og blir mer synlige.

Senest i går fikk han en henvendelse om at rotter var observert ved Prestvannet. Han understreker imidlertid at rotter ikke automatisk utgjør et problem. Det er først når de beveger seg innendørs at de defineres som skadedyr.

- Vi gjør ikke noe med rotter utendørs, forteller Stormo og legger til at byen sannsynligvis ikke ville ha sett ut, hadde det ikke vært for nettopp rottene.

Søppelproblem

I området rundt Tromsø mottakssenter på Mellomveien er det observert stor rotteaktivitet. Dette relateres til søppel som flyter.

- Vi har sett oss mektig lei på at søpla flyter over containerne, og det er ikke artig med mange rotter som piler rundt her, forteller Wenche-Lise Hofmeister til iTromsø.

Til tross for at hun bor i kvartalet sør for asylmottaket, havner søpla fra mottaket også rundt husene der. Det sørger blant annet vær og vind, og ikke minst måsen og sjura, for.

Les mer om saken i dagens papirutgave!

Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: